Parets proposa un nou projecte d’estació de RENFE al Ministeri de Foment

El plantejament de l'Ajuntament aposta per una millora de l’estació aprofitant el projecte de desdoblament de la línia Rodalies 3

Societat

Parets del Vallès

L’alcalde de Parets, Joan Seguer, el regidor d’Urbanisme de l'Ajuntament, Lucio Gat, i el diputat pel PSC al Congrés dels Diputats, Román Ruiz, s’han reunit amb responsables de la Direcció general d’infrastructures ferroviàries del Ministeri de Foment per tal de donar a conèixer un nou projecte sobre la futura estació de RENFE de Parets del Vallès. La iniciativa aposta per una millora de l’estació aprofitant el projecte de desdoblament de la línia Rodalies 3 (R3).

La proposta presentada pel consistori paretà planteja l’edificació d’una nova estació de RENFE a Parets en una plataforma per sobre de les vies, dissenyada amb la voluntat d'integrar-se a les cotes de les avingudes Catalunya i Espanya. La nova estació connectaria a través d’una passera amb el barri de Can Roura.

Aquesta actuació comprendria 3.400 metres quadrats de superfície i inclouria el cobriment de les vies, un aparcament i un nou edifici amb dues plantes destinat a usos comercials. A més, amb aquesta actuació quedarien suprimides les barreres arquitectòniques actuals i les andanes de l'estació restarien totalment cobertes en un tram de 200 metres.

Segons fonts municipals, la proposta ha estat rebuda amb bons ulls si bé caldrà fer un estudi sobre l’increment econòmic que pot suposar el nou projecte i les possibles fórmules de refinançament.

Edicions locals