El Govern invertirà més de 7 milions d’euros en els municipis del Vallès Oriental

La dotació del 'Pla únic d’obres i serveis de Catalunya' del 2011 permetrà als ens locals finançar un total de 40 actuacions a la comarca

Societat

Aiguafreda, Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, Granollers, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Montseny, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Tagamanent, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Vilanova del Vallès

El Govern ha aprovat el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2011 que suposarà una inversió total per als municipis catalans de 165.263.545 euros. Al Vallès Oriental, el PUOSC serà present en 40 actuacions i invertirà una xifra superior als 7 milions d’euros. El PUOSC és el programa de cooperació local del Govern amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local.

En declaracions a l'AraVallès, Joan Rabasseda, director dels Serveis Territorials del Departament de Governació a Barcelona, ha lloat l'eficàcia del PUOSC, un 'un instrument altament eficaç per donar suport al món local', i en especial 'als municipis petits i mitjans'. Rabasseda també ha volgut destacar la implicació del Govern de Catalunya en la inversió de les necessitats reals dels municipis, amb independència dels habitants que hi viuen. Un bon exemple n'és aquesta dada: al Vallès Oriental hi ha concentrat el 7,8% de la població de l'àrea de Barcelona i, en canvi, els recursos que invertirà el PUOSC de 2011 seran del 19,9%.

Les poblacions vallesanes que rebran les ajudes del PUOSC 2011 són Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, Granollers, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallromanes, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.

Entre les obres que més ajuda rebran hi ha la urbanització del carrer Indústria de Canovelles, i la rehabilitació de la casa consistorial de Santa Maria de Palautordera, ambdues amb 650.000 euros provinents del Govern de Catalunya. També destaca la Llar d'infants de l'Ametlla del Vallès, amb 622.284 euros, i la residència i centre de dia de Montornès del Vallès, amb 560.365 euros.

Un PUOSC amb 1.171 actuacions a Catalunya

Al total del país, amb el PUOSC de l’any vinent es finançaran un total 1.171 actuacions amb una inversió total de 459,35 milions d’euros, a través de la qual es contribuirà a l’activació de l’obra pública a tot el territori. La majoria d’aquestes obres es concreten en urbanitzacions, pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua i equipaments culturals, esportius o docents. Del total de la inversió, el Departament de Governació i Administracions Públiques hi aportarà 146,46 milions d’euros, a través dels diversos programes. La resta d’inversió es realitzarà a través de les diputacions de Lleida, Girona i Tarragona.

Edicions locals