Granollers donarà la Medalla de la ciutat a Antoni Botey, Dolors Lamarca, Carles Riera i l'Agrupació Escolta

Es vol reconèixer així la trajectòria de les persones i entitats homenatjeades · L'acte oficial tindrà lloc el 17 de desembre al Teatre Auditori de Granollers

Societat

Granollers

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar la Medalla de la Ciutat 2010 a diferents personalitats i entitats. A títol pòstum seran donades a Antoni Botey i Carles Riera; també seran donades a Dolors Lamarca i a l'Agrupament Escolta i GuiaSant Esteve de Granollers. Les tres personalitats i l'entitat rebran la distinció en un acte que tindrà lloc el divendres 17 de desembre al Teatre Auditori de Granollers, a les vuit del vespre, en el que serà un acte de reconeixement a la trajectòria de les persones i de l'entitat homenatjades.

La Medalla de la ciutat és el màxim reconeixement que pot fer l'Ajuntament de Granollers a una trajectòria i ha esdevingut un acte de gratitud de la ciutat cap als homenatjats. Enguany s'ha volgut retre homenatge a Antoni Botey i Gómez, a títol pòstum, la seva implicació en la vida cultural de la ciutat, com a principal promotor de l’art contemporani des de la Galeria AB que va obrir el 1978, al carrer d’Agustí Vinyamata, i que ha acabat sent reconeguda dins i fora de l’Estat. també se li reconeix el compromís amb les generacions de pintors i escultors catalans de la segona meitat del segle XX i amb la ciutat de Granollers.

També es premia la trajectòria de Dolors Lamarca i Morell, impulsora de la renovació i modernització del funcionament de les biblioteques, que va apostar pel lliure accés als recursos i a les fonts d'informació. Va ser directora durant 19 anys de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona, des 1984 fins al 2003. Abans havia estat la cap del Servei de Biblioteques i del Patrimoni Bibliogràfic de la Generalitat entre 1980-83.

Una altra de les figures a les quals enguany es vol retre homenatge és Carles Riera i Pujal, a títol pòstum, que va conrear una trajectòria com a músic internacional, pedagog i divulgador musical, posada especialment de manifest a l'Escola Municipal de Música Josep M. Ruera d'on va ser professor i director, des de 1984 fins a la seva mort. Durant la seva trajectòria com a director de l'Escola va lluitar perquè el centre pogués expedir títols oficials com a conservatori, fet que es va produir quan es va traslladar de l'edifici de Can Puntas al Teatre Auditori de Granollers. Riera va ser deixeble dels músics Josep M. Ruera i de Juan José Olives i també es va formar a l'estranger en el coneixement dels diferents clarinets històrics, dels quals va ser pioner en la seva introducció a l'Estat.

Per finalitzar, també l'entitat Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve de Granollers, és premiada amb aquest reconeixement enguany. Entitat fundada el 1958 per l'escolapi Rafel Oller, per la seva trajectòria de més de 50 anys en l'educació en el lleure a la ciutat que ha possibilitat la transmissió de valors a diverses generacions de granollerins i granollerines. Actituds com el compromís, l'amistat, la lleialtat, l'amor a la natura, la llibertat, el treball en equip, i l'afirmació de la llengua i del país, plenament vigents avui, que han contribuït al creixement de nois i noies de la ciutat.

Edicions locals