Granollers celebra la primera Trobada de formatgers catalans

Una vintena de formatgeries d'arreu es donen cita a la ciutat amb un programa d'activitats

Societat

Granollers

Aquest dissabte, 23 d'octubre, va tenir lloc a la plaça J.M. Folch i Torres, de 9 h a 21 h, la primera Trobada de formatgers catalans a Granollers. Aquesta nova trobada substitueix l'habitual Fira del Formatge del Vallès Oriental i presenta moltes novetats. D'entrada el nombre de participants s'ha doblat, passa de 10 a 20 formatgeries, i també s'han organitzat un programa d'activitats paral·leles a la trobada amb la intenció de donar a conèixer el món del formatge.

La nova Trobada de formatgers catalans tenia la difícil tasca de superar la fins ara ja habitual Fira del formatge del Vallès Oriental, i a fi de bé que ho va aconseguir. Bon ambient, qualitat i bon producte, respecte per l'artesania tradicional i amor pel formatge, va ser els elements a destacar de la Trobada, ubicada en una plaça que ja ha esdevingut l'espai ideal d'aquesta mena d'actes, que tant d'èxit tenen entre els habitants de Granollers i gent d'arreu de la comarca.

A banda de la varietat d'estils, la diversitat d'artesans, de territoris i maneres de fer formatge, la Trobada es va completar amb un seguit d'actes organitzats pel Rebost d'en Portet. Durant tot el dia es van organitzar, dins del Rebost, tastos d’introducció al món dels formatges; un 'tour' a les formatgeries, consistent en visites guiades a les formatgeries mes representatives i fer-hi un tast mes a fons; i un cafè tertúlia 'formatger', una trobada amb professionals del món del formatge que van debatre aspectes de l’actualitat.

El Mirallet també va col·laborar amb la confecció d'un menú per la fira amb formatges. També va oferir, com ja és habitual, el seu assortit de formatges, majoritàriament de formatgers artesans presents a la fira.


Edicions locals