Èxit del Bus per a persones amb poca mobilitat de l'Ametlla

D’ençà que es va inaugurar aquest servei pioner a l’Estat espanyol el mes de març de 2007, el nombre d’usuaris ha anat en augment · Actualment, el minibús ja acumula més de 40.000 quilòmetres

Societat

Ametlla del Vallès

El dia 3 de març de l’any 2007 es va inaugurar un nou servei de minibús per a persones amb poca mobilitat a l'Ametlla del Vallès. Aquest servei, pioner a nivell de l’Estat espanyol i que ja fa tres anys i mig que funciona, s’ha anat consolidant fins a esdevenir un dels serveis més demandats que ofereix l’Ajuntament. Prova d’això és que el nombre d’usuaris ha anat en augment al llarg d’aquest temps i que recentment el consistori ha renovat el conveni amb l’empresa Visioncom Minibús S.L., la qual cedeix el vehicle i s’encarrega de buscar la publicitat per a finançar el projecte.

Recentment s’han incorporat nous anunciants que faran possible que aquest servei segueixi funcionant. Aquests són: Citelum Ibérica, Exavacions i obres públiques Requena S.A., Ibee Electricidad S.A., Josep Viaplana Valdés, Millet Park S.L., R. J. Serveis Festes i Espectacles S.L., Sorea S.A., Viver Bell-lloc. Aquest projecte es va començar a gestar l’any 2004, per posar remei a un dels principals problemes de l’Ametlla: la gran dificultat en matèria de mobilitat que pateixen les persones amb una edat més avançada.

L’Àrea de Benestar Social va elaborar aquest projecte, que va reeixir l’any 2007 i que s’ha consolidat fins a l’actualitat. El conveni establert amb l’empresa Visioncom Minibús S.L. estableix que l’Ajuntament assumeix les despeses de manteniment i assegurança del vehicle, alhora que proporciona la persona que el condueix. Al llarg d’aquests tres anys i mig el minibús ha arribat a fer 40.500 Km.

Els principals acompanyaments són al Centre de Rehabilitació de la Garriga, als centres de dia per a la gent gran, al Casal de la Gent Gran de l’Ametlla i, puntualment, a l’Hospital de Granollers, a la Mútua del Carme, al CAP de l’Ametlla, al centre de Psicologia de Granollers i a diversos domicilis.

Edicions locals