Canovelles no incrementa els impostos per segon any consecutiu

L’Ajuntament congela tots els seus impostos, taxes i preus públics · No s’augmenten els impostos en l’IPC previst, fet que suposa un estalvi d’un 3% en la majoria dels tributs locals i la disminució de la pressió fiscal

Política

Canovelles

El Ple de l’Ajuntament celebrat el dijous 28 d’octubre va aprovar les ordenances fiscals per a l’any 2011. La proposta de modificació aprovada destaca per la congelació dels tributs locals, cosa que farà que els ciutadans hagin de pagar els mateixos d’impostos que l’any 2010, amb l'excepció de la contribució, l’IBI, que incrementarà el rebut un 7,1% de mitjana a causa de la revisió del Cadastre. Segons les dades de l'Ajuntament, els veïns de Canovelles paguen encara un 15% menys que la mitjana de Catalunya en poblacions similars.

Són mals moments per a l'economia, i qui més ho pateix és l'economia familiar. És per això que l’equip de govern ha decidit no augmentar els tributs locals, ni actualitzar-los segons l’IPC previst que podria situar-se entorn el 2,5% a finals d’any. Segons aquestes dades, aquest seria el segon any consecutiu en que no s’incrementen els impostos d’acord a l’IPC previst.

Tot i això, el rebut de contribució de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), veurà augmentar el seu import en una mitjana del 7,1%, a conseqüència de la revisió cadastral efectuada a l’any 2004. Això suposarà pagar entre 20 i 35 € més a l’any de mitjana per a habitatges.

Les ordenances fiscals per a l’any 2011 contemplen també una sèrie de adaptacions normatives per adequar-les als models d’ordenances que la Diputació de Barcelona posa al servei dels municipis. Aquestes adaptacions clarifiquen alguns conceptes, esmenen possibles errors i donen més seguretat als contribuents en la seva relació amb l’Administració. També s’han adaptat les ordenances, especialment la relativa a les llicències d’activitat, a la nova situació produïda per l’obligada transposició al nostre país de la directiva europea de serveis.

En la seva intervenció l’alcalde, Josep Orive, va remarcar que 'són moments de unificar esforços'. En la votació final, a més del vot favorable dels regidors de l’equip de govern del PSC, aquestes ordenances fiscals van rebre el suport dels regidors de CiU i d’ERC en el que es va qualificar com a 'un exercici de responsabilitat pensant més en el municipi i els ciutadans que en els seus propis interessos com a partits en un moment de dificultats per a tothom'. D’altra banda, PP i ICV-EUiA van votar en contra.

Edicions locals