L'Ametlla millora la mobilitat i amplia les connexions de transport públic

El nou servei es posarà en marxa a partir del proper mes de desembre amb el recorregut 'Ametlla-Canovelles-Granollers'

Societat

Ametlla del Vallès

Comencen els canvis a l'Ametlla del Vallès per tal de millorar les comunicacions i la mobilitat al municipi. El primer, la posada en marxa, el proper mes de desembre, del servei municipal de transports de L’Ametlla del Vallès - Canovelles - Granollers, en substitució de la ruta que uneix l'Ametlla amb la Garriga i que ha resultat ser deficitària i amb molts pocs usuaris. La voluntat d'aquest canvi es deu a que la majoria dels serveis necessaris pels ametllatans i ametllatanes es troben a la capital de la comarca, Granollers, que juntament amb el trajecte que passarà per Canovelles, amplia i millora la possibilitat de gaudir de nous serveis.

La ruta constarà de vuit parades d’anada i vuit de tornada, tres a l’Ametlla, dues a Canovelles i tres a Granollers. Aquest trajecte està estudiat per aprofitar les estacions de tren existents a Canovelles i a Granollers (línia Vic-Puigcerdà i línia Girona), l'estació central del Bus de Granollers, l’Hospital de Granollers, els mercats de Granollers (dijous) i Canovelles (diumenge) i la mobilitat per accedir a un punt entremig entre els polígons de l’Ametlla Park, Mas Dorca i el Montguit. Cal valorar positivament, també, l’ampliació del servei als dissabtes i diumenges.

Connexió amb Barcelona

El segon dels canvis que es preveu fer és el un nou servei d’autobusos per connectar L'Ametlla del Vallès amb Barcelona. S'està treballant per a crear una línia regular que uneixi el poble amb la futura estació de la Sagrera, negociacions que, segons indica l'Ajuntament, estan força avançades i poden acabar-se aviat.

Aquest nou servei comportarà la creació d’una estació d’autobusos de 3.200 m2 que actuarà com a centre nodal, i que estarà dotada d’un aparcament vigilat amb capacitat per a vuitanta-un vehicles. La seva ubicació, com es pot veure a la imatge que il·lustra l’article, serà al costat de la rotonda de Can Draper, ben a la vora de la C-17.

Edicions locals