Ubuntu 10.10, el nou sistema operatiu de Linux, presenta la seva traducció al català

L'acte de presentació va ser acollit dins el marc del Centre Tecnològic i Universitari de Granollers el passat dissabte

Societat

Granollers

L'alternativa a Windows de programari lliure i en català, Ubuntu 10.10, es va presentar aquest dissabte 6 de novembre al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG). La jornada, que es va convocar sota l'epígraf Maverick Meerkat, va agrupar 120 ubuntaires de diversos territoris de parla catalana.

La jornada va ser oberta per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i va servir per explicar les principals novetats de la darrera versió d'Ubuntu. Els
ciutadans interessats en el tema van poder assistir a conferències, com les versades sobre Open ERP i servidors d'àudio, i també a tallers sobre robòtica i servidors.

Durant tot el dia, el CTUG va mantenir una aula oberta on els assistents es van poder instal·lar i configurar la nova versió d'Ubuntu.

Ubuntu té el compromís de ser subministrat i actualitzat gratuïtament i és habitual que comunitats locals facin 'festes' de presentació. Els ubuntaires van aprofitar la jornada per fer un dinar de germanor al mateix recinte de Roca Umbert. L'organització va valorar molt positivament la jornada pel nombre d'assistents, un dels més alts de les jornades fetes a Catalunya.

Edicions locals