Caldes de Montbui acull la 'Fira de Nadal'

El centre històric i turístic del municipi vallesà és l'escenari de 140 parades i cada any aplega més visitants atrets per les singularitats de la celebració, com ara la repartició de brou cuinat amb aigua termal

Societat

Caldes de Montbui

El 4 i el 5 de desembre, la vila termal calderina acull una de les primeres fires nadalenques de Catalunya, la XXV Fira de Nadal i el Mercat d’Artesans. Amb aquesta tradicional mostra, Caldes de Montbui ofereix un bon motiu per descobrir el municipi als veïns d’arreu i una ocasió per fer gaudir del poble als vilatans. Entre termes romanes, aigua termal, carrers plens d’història i la petjada d’artistes com Picasso i Manolo Hugué, s’instal·len 140 parades amb productes nadalencs, productes d’entitats i artistes locals i productes artesans vinguts d’arreu de Catalunya.

Caldes celebra amb èxit la XXV Fira de Nadal i el Mercat d’Artesans durant el cap de setmana del 4 i el 5 de desembre. Prova d’això ha estat la repartició del doble de racions de brou de Nadal respecte l’edició de l’any 2009. El brou calderí es fa amb la col·laboració dels restaurants locals El Remei, Na Madrona i Rosset i les xacuteries Abel, Pedragosa i Rosàs.

A banda de les 1.500 gots de caldo sorgits de l’olla gegant i cuinats amb llenya i aigua termal, centenars d’infants han participat en les activitats per als més petits, com els tallers, l’espectacle infantil o el Caga Tió. El dia de més afluència de visitants ha estat diumenge, el mateix dia que a la Fira es repartia el brou de Nadal, se celebrava el Caga Tió i s’oferien tallers, ballades de sardanes i espectacles infantils.

Edicions locals