El PSC de la Roca, a favor de l'obertura dels diumenges al centre 'la Roca Village'

La mesura tindria l'objectiu de crear nous llocs de treball i més ocupació, i suposa 'un bon acord per al municipi'

Economia

Roca del Vallès, la

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Roca ha aprovat demanar a la Generalitat de Catalunya declarar la Roca del Vallès com a municipi turístic amb l'objectiu que el centre comercial de la Roca Village pugui obrir els diumenges. Aquest acord ha anat acompanyat d’un conveni pel qual el consistori rebrà unes compensacions econòmiques per les despeses que genera el centre comercial. En aquest context, el PSC de la Roca ha anunciat que 'ofereix tota la col·laboració per a què la Generalitat aprovi aquesta sol·licitud el més ràpidament possible'.

El PSC de la Roca del Vallès ha anunciat la necessitat d'executar l'acord ràpidament, ja que aquest és un 'bon acord per La Roca i per la comarca'. Les raons, queden resumides en dos motius. El primer, perquè 'crearà ocupació'. L’impacte econòmic total estimat per obrir els diumenges és de 100 milions d’euros i l'obertura dominical generarà 'una molt bona oportunitat per a generar nous llocs de treball al centre comercial i a les empreses proveïdores'. 'Després de 10 anys s’ha demostrat que aquest projecte no ha perjudicat ni al comerç local, ni comarcal', han afegit.

El segon motiu és que 'consolida un projecte empresarial que fa de dinamitzador econòmic, turístic i comercial de la comarca, generant una afluència de 2.8 milions de visitants, la meitat turistes que, d’altra manera, no atrauríem ni a La Roca ni al Vallès Oriental'. A més, un cop al municipi i a la comarca, aquests turistes 'gaudeixen de l’oferta que podem brindar en hostaleria, oci i turisme cultural i de natura'.

Un bon acord que 'arriba amb dos anys de retard'

Segons el PSC de la Roca, el govern de CiU-ERC 'no ha pres l’acord fins al novembre de 2010', amb dos anys de suposat retard, 'demostrant una vegada més molt poca capacitat de lideratge i gestió'. El grup municipal dels socialistes ha afegit que la prioritat és 'crear llocs de treball', ja que 'en l’actual conjuntura de greu crisi econòmica, creiem que les inversions, com la de la Roca Village d’obrir els diumenges i ampliar el 50% la superfície comercial, s’han d’agilitzar per a generar més feina i incrementar els ingressos municipals en impostos de construcció, de béns immobles i d’activitats econòmiques'.

Per acabar, i amb motiu de les queixes manifestades per CCOO, han dit que entenen 'les precaucions que ha manifestat el sindicat davant d’aquesta iniciativa', atès que el sector del comerç té, en general, unes condicions laborals molt precàries. Segons els socialistes, l’Ajuntament ha d’adquirir compromisos 'per a garantir la creació efectiva dels 150 llocs de treball directes que ha estimat la Roca Village, i que siguin contractes amb unes condicions dignes'.

Edicions locals