Xavier Novell succeeix Jaume Trasserra al bisbat de Solsona

El nou prelat diu que 'sorprendrà' davant les crítiques i apostarà per introduir canvis a l'Església, anuncia 'una nova evangelització' i demana 'un vot de confiança' als capellans del bisbat

Societat

Granollers

El granollerí Jaume Trasserra ha deixat de ser aquest diumenge el bisbe de Solsona. Xavier Novell, de 41 anys, és ja de manera oficial el nou prelat i ha oficiat la seva primera eucaristia com a nou bisbe. Des d'ara té el deure de servir en el seu episcopat les més de 170 parròquies de diverses comarques de Lleida i la Catalunya Central. El jove bisbe ha explicat que seguirà 'amb la línia continuista del què fins ara havia fet Jaume Traserra' per 'solidaritat' amb la tasca que ell mateix ha dut a terme en els últims anys com a vicari al bisbat de Lleida.

Jaume Trasserra ja no és el bisbe de Solsona. Aquest diumenge ha passat el testimoni al jove Xavier Novell. Trasserra va néixer a Granollers el dia 11 de juliol de 1934 i va ser ordenat sacerdot el 19 de març de 1959. Amb la retirada del bisbe de Solsona, Antoni Deig i Clotet, se’l nomenà com a successor d’aquest i el dia 30 de setembre de 2001 va prendre possessió del Bisbat de Solsona.

Al juliol de 2009, va complir 75 anys i va presentar, davant del Papa Benet XVI, la seva renúncia a seguir al capdavant de la diòcesi. El 3 de novembre de 2010, es va nomenar el seu successor, Xavier Novell, mà dreta del bisbe Trassera durant el seu mandat.

Xavier Novell, un bisbe que promet 'sorprendre'

Xavier Novell ha demanat als seus capellans un 'vot de confiança' i els ha assegurat que comptarà amb tots. Tot i ser del corrent continuista del bisbat, Novell ha anunciat 'una nova evangelització' i ha assegurat que serà un bisbe 'que sorprendrà'.

El nou bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut mostrar la seva cara més oberta poca estona abans d'iniciar la cerimònia que l'ha convertit en el bisbe més jove de l'estat espanyol. Davant la premsa, Novell ha volgut trencar amb la visió que s'ha donat d'ell en el sí de l'Església, d'on han sortit corrents crítiques contra el seu nomenament. El nou prelat ha dit que sorprendrà, que vol ser una imatge real de Jesucrist i que treballarà per introduir novetats en una Església que haurà de fer front a la pèrdua de vocacions en el sacerdoci. Novell ha lamentat que ja se l'hagi catalogat quan el que vol, ha assegurat, 'és mostrar voluntat de canvi'.

Edicions locals