Malestar a CiU de Santa Maria de Palautordera pels pressupostos del 2011

Segons diu el grup municipal, els números pel proper any són 'una veritable llàstima i una evidència de l’engany que s’ha fet a la població'

Política

Santa Maria de Palautordera

El grup municipal de CIU de Santa Maria de Palautordera ha fet palès el seu malestar pels pressupostos que es van mostrar al darrer Ple municipal. Segons manifesta el propi grup, aquests pressupostos posen en relleu 'una falta de previsió que han d’acabar pagant els ciutadans', cosa que ha estat la 'tònica dels darrers anys del govern tripartit del municipi'. El grup municipal afegeix que aquest pressupost posa de manifest 'la incapacitat del govern de fer una previsió a llarg plaç' i també la d'establir estratègies i mecanismes per 'esmorteir la reducció dels ingressos a causa de la crisi'.

El grup municipal de CIU no està gens d'acord amb els números presentats al darrer Ple de Santa Maria de Palautordera. Entre les moltes presumptes irregularitats que denuncien, critiquen l'existència de la figura del coordinador, 'un caprici del govern'. 'No es pot demanar als veïns de Palau que per una banda hagin de fer front a un augment del 10% d’increment d’IBI i per l’altra vostés mantinguin càrrecs de confianza que te un cost equivalent a 1/3 de tot el consistori (13 persones)', afegeixen.

El grup manté que aquests són uns pressupostos que 'legitimen la continuïtat de l’activitat de l’abocador més enllà del 31 de desembre del 2010'. Es demostra així, entre altres demandes, 'la incapacitat del pressupost municipal per generar recursos ordinaris per inversions', que han quedat en uns 'testimonials' 15.000 €, fet que deixa una 'precària situació econòmica pels futurs governs, siguin del color que siguin i en prejudici de la població'.

Els representants de CIU, després de l'argumentari que fan públic, volen deixar clares les esmenes que fan efectives. En primer lloc, demanen retirar les partides d’ingressos per inversions provinents de l’abocador i les corresponents partides de despeses fins que quedi clara quina és la situació del mateix. I, en segon lloc, demanen prescindir de la figura del coordinador.

Edicions locals