CiU, PSC i PP exploren vies d'entesa pel Quart Cinturó

Artur Mas xoca tant amb Joaquim Nadal com amb Alícia Sánchez-Camacho en la seva visió d'una 'transició nacional' · Els populars demanen canvis en la política lingüística

Política

El candidat a president de la Generalitat, Artur Mas, el president del grup parlamentari del PSC i cap de l'oposició, Joaquim Nadal, i la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho han coincidit aquest dilluns en les postures sobre el Quart Cinturó, un tema en el qual han mostrat entesa. Els tres partits també han coincidit en la necessitat de convocar una cimera contra la crisi econòmica. Nadal li ha plantejat a Mas que accepti la proposta electoral del PSC de fer una cimera com una de les primeres mesures del Govern i Mas li ha recordat que ell també ho va plantejar en campanya.

El Quart Cinturó, un dels motius de més discòrdia i polèmica encesa a la nostra comarca, ha esdevingut un dels punts d'unió entre CiU, PSC i PP aquest dilluns. Els tres partits s'han mostrat propers en les postures i, tal com va dir Mas durant la campanya, sembla ser que 's'ha de fer i es farà' i que comptarà amb la complicitat dels dos partits.

També hi ha hagut consens entre PSC i PP en rebutjar la 'transició nacional' que ha propugnat Artur Mas. Més contundent s'ha mostrat Sánchez-Camacho que ha fet valer la nova posició de força del PP català a l'hemicicle i ha demanat a Artur Mas marxa enrere en matèria lingüística. Per fer-ho, la dirigent popular ha emulat el líder de Ciutadans, el vallesà Albert Rivera, i ha fet part del seu discurs en castellà.

Edicions locals