Albert Rivera proclama que 'la immersió lingüística ha mort'

El PP i C's celebren una sentència 'que els dóna la raó' · Els dos partits demanen al nou govern que 'acati' i 'faci complir la Llei'

Política

El partit que encapçala el vallesà Albert Rivera, Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's), es congratula per les 'sentències històriques' que instauren el bilingüisme a les escoles catalanes i insta a Artur Mas a complir-les. El president de C's, arran les sentències del Tribunal Suprem, ha manifestat que 'la immersió obligatòria ha mort i ha de començar el model de convivència lingüística'. A més, Rivera ha assegurat que 'a Mas i a tot el nacionalisme no li queda més remei que acceptar el model constitucional i legal que és el del bilingüisme i no el de la imposició de la immersió monolingüe en català a les escoles'.

A banda de les reaccions de total conformitat amb la sentència del Suprem que ha tingut Albert Rivera, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha constatat aquest dimecres que el Tribunal Suprem ha donat la raó als populars i ratifica que a Catalunya hi ha dues llengües cooficials i que el català és llengua vehicular en l'ensenyament, però que el castellà 'també ho pot ser i ho ha de ser'.

En roda de premsa, Millo ha recordat que el Govern ha estat constantment donant l'esquena a la llei i a les sentències, i ha lamentat que, 'previsiblement, CiU pensa continuar-ho fent'. 'No volem un govern antisistema, sinó amb sentit comú', ha apuntat.

Edicions locals