El celoní Jordi Cuminal, nou director general de Comunicació

La reestructuració del Govern que està portant a terme Artur Mas porta el jove vallesà a la primera línia política

Política

Sant Celoni

El Consell Executiu de la nova etapa d'Artur Mas al capdavant del país es reuneix aquest dimarts per segona vegada des de la conformació del nou Govern. En aquesta reunió està previst que es nomeni el jove parlamentari de Sant Celoni, Jordi Cuminal, director general de Comunicació del nou Govern, que es convertirà d'aquesta manera en una figura de rellevància política dins el nou equip del president Mas. Amb aquests nous nomenaments segueix la reestructuració del Govern que ha d'enllestir CIU en els propers dies. En la primera reunió de la passada setmana el Govern ja va nomenar dotze secretaris generals dels diferents departaments.

Tal com AraVallès es preguntava, i tal com ja vam preveure en aquest article, a poc a poc es van confirmant destacades presències vallesanes al nou govern d'Artur Mas. Jordi Cuminal i Roquet (Sant Celoni, 1977), regidor de Cultura i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sant Celoni i secretari de comunicació de CDC, serà el nou director general de Comunicació del Govern, una peça molt important en l'engranatge del Govern.

Cuminal, ben relacionat amb Felip Puig, va començar a ser secretari de comunicació de CDC a l'ombra de David Madí, de qui s'ha guanyat la confiança en els darrers dos anys en què ha ocupat aquesta responsabilitat. De fet, a Jordi Cuminal se l'enquadra en el sector més desacomplexadament independentista de CDC. Abans de convertir-se en líder de la JNC, va impulsar la plataforma d'activisme sobiranista 'Rauxa' fundada el novembre de 2002 per lluitar contra la imposició dels símbols espanyolistes que s'estenien en plena majoria absoluta de José María Aznar.

Cuminal va intentar teixir una xarxa de complicitats en el nacionalisme transversal que van cristal·litzar en la campanya d'internacionalització Free Catalonia dels anys 2003-2004 en què va aconseguir aplegar sota el paraigua d'Òmnium Cultural des de les joventuts d'Unió i Convergència, les d'ERC fins a organitzacions de l'esquerra independentista com Maulets.

A la JNC també va deixar petjada per modernitzar comunicativament l'organització i aconseguir cops d'efecte mediàtic com la campanya Catalonia is not Spain que va aconseguir colar pancartes de grans dimensions en esdeveniments esportius de primer ordre com els Barça-Madrid o la inauguració dels mundials de natació de Barcelona de l'any 2003, en què va liderar una protesta sobiranista davant dels reis d'Espanya al Palau Sant Jordi.

Edicions locals