L'any 2011 ens porta uns Reis més màgics i responsables que mai

Tots els municipis de la comarca es preparen per rebre Ses Majestats d'Orient i per celebrar la seva arribada amb les tradicionals cavalcades

Societat

Com cada any, els Reis arriben puntuals a la seva cita amb tots els nens i nenes del món. Després de deixar enrere un 2010 no gaire esperançador, els nous horitzons per aquest 2011 que acabem d'encetar ofereixen il·lusions a tots els que esperen un any molt millor. La llista de regals és llarga i, entre tanta joguina, també els bons desitjos de fa massa anys: prou guerra, prou crisi, prou fam. Però els problemes dels grans avui passen a un segon pla: els protagonistes són els més menuts i cal rebre a Ses Majestats com es mereixen. I després, a dormitare, com diria el mateix Rei Blanc, que demà cal llevar-se d'hora.

Tots els municipis celebraran l'arribada dels Reis com es mereixen, però enguany, amb més imaginació i menys pressupost que altres anys. És el que provoca travessar una època difícil i de crisi com la que estem vivint, i els municipis de la comarca no en són aliens. Cada poble, cada ciutat, ha projectat una cavalcada ajustada a les necessitats i del moment. Però això no la farà menys especial.

Des de l'AraVallès us volem parlar d'aquelles cavalcades que són més modestes, més petites, menys visitades, però no menys importants. Us volem recomanar que avui tingueu en compte les celebracions i rues que es fan als pobles més petits de la comarca.

A Tagamanent, Ses Majestats d'Orient seran rebudes a la plaça de la Vila poc abans de les 9 del vespre amb els tradicionals fanalets que portaran a la mà tots els infants de la vila. Després del repartiment dels regals, està previst celebrar amb els veïns una botifarrada popular. La rua començarà a les 19:30h, amb sortida del carrer Montseny fins a arribar a la plaça de la Vila.

A Castellcir, els tradicionals carruatges passaran pel carrer Major a partir de les 19h, fins a fer parada a l'Ajuntament. El destí final del seguici serà el Casal del poble, on també hi haurà regals per a tots els infants. A Sant Quirze de Safaja els Reis Màgics arribaran molt més d'hora, cap a les 18h. Des del Mirador de la Campana, on es faran les ofrenes al Nen Jesús, s'anirà a la plaça de l'Ajuntament, on hi haurà a punt un berenar molt especial: xocolatada.

Per últim, acabem el repàs amb Vilalba Sasserra, que veurà sortir els Reis Mags des del carrer de la Creu cap als volts de les 18h, fins arribar al Centre Cívic, on l'alcaldessa farà el tradicional acte de lliurament de les claus màgiques que permetran els Reis obrir tots els panys del poble i així poder deixar els regals sense ser descoberts.

Que gaudiu de la vetllada, sigueu on sigueu d'aquest racó de món que és el Vallès Oriental. I recordeu que cal anar a dormir ben d'hora.

Edicions locals