Martorelles destina 20.500€ a cooperació i solidaritat abans de tancar l’any 2010

L'ajuda es suma als fets pel terratrèmol d'Haití o pel projecte a la regió nicaragüenca de Chinandega de suport a les dones maltractades

Societat

Martorelles

Acaba un any i en comença un de nou, i molts projectes encara estan per fer, com també encara podem ajudar els altres amb els millors propòsits. L'Ajuntament de Martorelles ha volgut tancara l'any d'una manera immillorable, aportant una injecció econòmica i solidària per causes justes i nobles, i és que el municipi ha realitzat, abans de tancar l’any 2010, quatre aportacions a projectes de cooperació i solidaritat amb el municipi agermanat de San Pedro del Norte com a gran receptor d’aquests ajuts.

Aquest municipi nicaragüenc rebrà tres dels ajuts aprovats, que són:

Ajut per a la construcció d’un 'Mini Hospital'
Aquesta acció compta amb la participació de l’Alcaldia del poble de Nicaragua de San Pedro i el Ministeri de Sanitat de Nicaragua. Pel que fa a l’Ajuntament de Martorelles, ha finançat la compra d’un terreny per 5500 €. A aquest terreny es construirà un mini–hospital: un hospital de proximitat que comptarà amb els serveis de CAP i amb una petita dotació de llits hospitalaris per a les primeres cures o hospitalitzacions no molt greus. Cal tenir en compte que l’hospital més proper es a 2 hores de camí per camins no asfaltats o carretera en molt mal estat.

Ajut per a l'habilitació i construcció de vint pous d’aigua
Emmarcat en una acció departamental (comarcal) s’habilitaran pous per garantir la producció alimentària en terrenys secs. D’aquesta forma es garanteix una producció de gra i hortalisses suficient per l’autoabastament de la zona i la comercialització de producte. L’ajut ha estat de 6000 €.

Ajut per al reforç tècnic de San Pedro del Norte
Aquesta acció es realitza per tercer any consecutiu i consta del finançament, en part, d’un tècnic assessor en matèria de cooperació per a l’Alcaldia de San Pedro que, alhora, també serà tècnic supervisor de les accions impulsades per Martorelles. Aquest ajut es de 3000 €.

Ajut a la Casa de Malalts Saharauís de Montornès del Vallès, gestionada per l’entitat ACAPS, per valor de 3000 €
Aquesta casa acull malalts provinents dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria), que vénen a Catalunya a rebre algun tipus de tractament. Es tracta de malalts molt greus que en molts casos son tornats als campaments en fase terminal. Enguany també s’han rebut malalts provinents dels territoris ocupats pel Marroc, amb seqüel·les de possibles tortures.

Edicions locals