El PP de Bigues proposa que l'incivisme consti en l'informe per renovar els papers de residència

Proposaran una moció al pròxim ple municipal que 'pretén donar més força als ajuntaments' a l'hora de penalitzar 'mals comportaments'

Política

Bigues i Riells

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Bigues i Riells presentarà al ple d'aquest dijous una moció perquè l'incivisme consti en l'informe que emeten els consistoris per acceptar o descartar la renovació dels permisos de residència. El regidor popular Mateo González s'ha mostrat esperançat que els altres grups de l'ajuntament, inclosos PSC i ICV, que els acompanyen a l'equip de govern, i CiU i ERC-AM acabaran donant suport a la polèmica mesura. Tot i això, el regidor ecosocialista Jordi Clua ha avançat que rebutjarà la moció.

Mateo González ha destacat, en declaracions a l'ACN, que la moció 'pretén donar més força als ajuntaments que han d'emetre l'informe' a l'hora de penalitzar comportaments incívics. En aquest sentit, ha avisat que el text no preveu penalitzar l'acumulació de faltes lleus, sinó les greus: 'No volíem ser tan severs', ha defensat.

El també regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Indústria i Pressupost i Hisenda Municipal ha explicat que han anat polint el text final de la proposta 'perquè el seu sentit no sigui malinterpretat' i perquè 'no es converteixi en un element coactiu per l'immigrant'.

Pel que fa al possible suport dels altres grups, González ha lamentat que cap dels grups de l'oposició hagi contestat als dos textos que els hi van enviar: 'No pretenem aprovar-ho amb la majoria del govern, sinó amb la tots els grups'.

Precisament el primer tinent d'alcalde i representant d'ICV, Jordi Clua, ha assegurat que rebutjarà la moció perquè és 'un tracte diferenciat' dels veïns en funció del seu origen: 'La regulació de les ordenances cobreix tots els veïns empadronats. La igualtat davant la justícia és un dels valors que hem de garantir', ha avisat. Finalment, Clua ha defensat que el consistori 'no ha de vigilar grups específics de ciutadans'.

Edicions locals