Àngel Profitós pren possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de les Franqueses

Subsitueix en el càrrec a Maria Teresa Buigues, a qui se li va concedir la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum

Política

les Franqueses

Àngel Profitós i Martí ja és regidor de l'Ajuntament de les Franqueses, després de l'acte de presa de possessió del seu nou càrrec celebrat el 4 de febrer  en un ple ordinari que es va celebrar al consistori. Profitós substitueix la regidora Maria Teresa Buigues, que va morir el passat 19 de gener i a la qual li va ser concedida, pòstumament, la Medalla d'Honor de la ciutat. El nou regidor d’ERC-EV-AM va néixer el 19 de maig del 1962 a Barcelona. Resideix a les Franqueses des del 2004, per bé que està vinculat a Corró d’Amunt, on viu, fa més de 20 anys.

Abans d’inciar-se la sessió, l’alcalde del municipi, Esteve Ribalta, en nom de l’equip de govern, va tenir unes paraules de record per a la regidora i per a la tasca que havia fet al consistori, informant que la Junta de Govern del mateix dijous, 3 de febrer, havia aprovat la concessió de la Medalla d’Honor de les Franqueses a títol pòstum. A continuació, el batlle va donar la benvinguda a Àngel Profitós. Profitós és llicenciat en dret i professionalment és empleat de banca.

Un ple amb mocions sobre el Quart Cinturó i Immersió lingüística

El darrer Ple va comptar amb diversos temes d'interès. Entre altres, es va debatre i aprovar una moció en la qual es recorda al molt Honorable President o l’honorable Conseller de Política Territorial i Sostenibilitat de la Generalitat el posicionament contrari del consistori al Quart Cinturó i es va acordar de demanar 'audiència per tractar aquest tema'.

A proposta de CiU també es va incorporar com a esmena que les consideracions sobre el Quart Cinturó 'es facin arribar al ministre i al Ministerio de Fomento', que és qui té les competències en la realització de l’infraestructura. La moció va comptar amb el vot contrari de Josep Badia i el vot a favor de la resta de regidors de l’Ajuntament.

La darrer moció a ple, presentada pel Grup Municipal de CiU, de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors menys el regidor Josep Badia, que va votar en contra.

Edicions locals