El ple de Bigues i Riells aprova un pressupost 'continuista' per a l’exercici 2011

L’objectiu de la proposta per l'any actual és contenir la despesa per donar compliment, entre d’altres, als criteris del pla de sanejament

Economia

Bigues i Riells

El ple de Bigues i Riells va aprovar aquest dijous el pressupost municipal per a l’exercici 2011 amb els set vots favorables de l’equip de govern, format per PSC, ICV i PP, i els 6 vots en contra de l’oposició, CiU i ERC. Segons informa el consistori, el pressupost per aquest any és de 11.700.000 euros i té un caràcter continuista, amb un objectiu clar: fer possible la contenció de despesa per tal de poder donar compliment, entre d’altres, als criteris del pla de sanejament aprovat i que finalitza aquest any. 

En els capítols de despesa ordinària el pressupost destaca per la continuïtat en l’esforç ja iniciat amb anterioritat per potenciar la despesa en capítols socials. En aquest sentit, s’incrementen les beques escolars, aquelles que són atorgades a famílies que no han pogut accedir a les beques que han estat donades pel Consell Comarcal, i altres ajuts socials.

També s’incrementa el servei de l’agent cívic i es donarà continuïtat al projecte de socialització de llibres a les escoles del municipi. A més, el consistori informa que es donarà continuïtat a les tasques de millora i manteniment dels espais públics.

En el capítol d’inversió es garanteix la finalització del projecte de la biblioteca municipal, incorporant al pressupost la partida per l’adquisició del seu mobiliari i equipament, amb un import total de 318.082,34 euros; i el projecte d’obres per a la filtració d’aigua de Riells del Fai, amb un pressupost de 466.103,10 euros.

Edicions locals