UGT i CCOO mostren el seu rebuig frontal al tancament de la planta vallesana de Derbi

Les reaccions sindicals a la decisió de Piaggio no s'han fet esperar

Economia

Martorelles

Els dos sindicats majoritaris al Vallès Oriental han mostrat el seu rebuig frontal a la decisió de Piaggio de traslladar la planta de Martorelles de Derbi a Itàlia. Des de la UGT del Vallès Oriental han volgut manifestar obertament un rebuig enèrgic i frontal, 'tant pel tancament anunciat, com per les formes preses per part de l’empresa faltant al respecte a les treballadores i treballadors'. Per la seva banda, CCOO s'oposa a la decisió de Piaggio, ja que considera que 'no existeixen motius que el justifiquin, ja que la planta de Martorelles ha obtingut beneficis en els darrers exercicis, no té pèrdues econòmiques i és una de les més eficients del grup'.

Els dos sindicats del Vallès Oriental no han trigat a fer sentir la seva veu en el que suposa una molt mala notícia per a l'economia i l'ocupació de la comarca. Des de la UGT Vallès Oriental han volgut manifestar un enèrgic rebuig, 'tant pel tancament anunciat, com per les formes preses per part de l’empresa faltant al respecte a les treballadores i treballadors'.

Afegeixen també que el passat 23 de febrer, responsables de la UGT del Vallès Oriental ja van celebrar una roda de premsa en la qual traslladaven la seva preocupació a la societat per la situació de Derbi, i també la de tot el sector de l’automoció en general. 'Malauradament', tal com han dit, 'les previsions de la UGT s’han tornat a materialitzar'.

La UGT Vallès Oriental demana a les institucions públiques que donin suport a les treballadores i treballadores i 'posin fre a les tantes deslocalitzacions per tal d’aturar d’aquesta forma la desaparició d’un sector econòmic i laboral tant important i estratègic per la nostra economia com és el sector de la indústria de los motos'.

CCOO, ferma en el rebuig a la mesura del grup empresarial italià

D'altra banda, CCOO del Vallès Oriental-Maresme i la secció sindical de CCOO de Nacional Motor (Derbi) també han rebutjat fermament la decisió del Consell d’Administració del grup Piaggio de traslladar la producció de les factories de Derbi, de Martorelles, a les plantes italianes del grup. La direcció ha reunit aquest matí el comitè d’empresa per comunicar la decisió, que suposa el tancament de les plantes catalanes.

Tal com han manifestat, CCOO s’oposa al trasllat de la producció, ja que considera 'que no existeixen motius que el justifiquin, ja que la planta de Martorelles ha obtingut beneficis en els darrers exercicis, no té pèrdues econòmiques i és una de les més eficients del grup'. A més, s'afegeix que, a diferència de les plantes italianes, durant el 2010 ha aconseguit reduir els costos de producció per unitat en un 11%. CCOO també recorda que els costos de mà d’obra directa i indirecta de les fàbriques catalanes són més baixos que els de les altres plantes del grup.

És per tot això que el sindicat CCOO 'exigeix' a la multinacional que replantegi aquesta decisió i 'plantegi un pla de viabilitat per a les factories catalanes, que ocupen 192 treballadors i treballadores'.

Per acabar, CCOO insta les Administracions, especialment la Generalitat de Catalunya, 'a prendre mesures en defensa del sector de la indústria de la moto al nostre país i a intervenir davant les multinacionals Piaggio i Yamaha per garantir la continuïtat de l’activitat productiva i el manteniment dels llocs de treball de les plantes que tenen a Catalunya'.

Edicions locals