Els treballadors de Cacaolat anuncien mobilitzacions i exigeixen que el concurs de creditors s'acceleri

Els empleats temen que una empresa externa compri la marca i prescindeixi de la plantilla

Economia

Parets del Vallès

Els treballadors de la planta de Cacaolat de Parets del Vallès han acordat participar en la mobilització que els empleats del grup Nueva Rumasa duran a terme el proper 12 de març a Madrid. A banda, la plantilla de la factoria vallesana i la de la fàbrica de Barcelona iniciaran un seguit de protestes periòdiques a partir del proper divendres 18 de març per exigir que es respectin els llocs de treball dels 300 empleats que la companyia té a Catalunya i perquè el concurs de creditors es dugui a terme el més aviat possible. Els treballadors reconeixen que aquesta és la 'única solució' tenint en compte la situació en què es troba el grup però temen pels seus llocs de treball.

Els treballadors de la planta de Parets del Vallès i els del centre de Barcelona de l'empresa Cacaolat participaran en la mobilització que els empleats del grup celebraran a Madrid el proper dissabte. Així ho han acordat els empleats de la planta vallesana durant una assemblea que s'ha dut a terme aquest dimarts al centre de treball vallesà.

El president del comitè d'empresa de Cacaolat a Barcelona, José Miguel Miguel, ha explicat que han decidit sumar-se a aquesta protesta per exigir que el procés de preconcurs de creditors a què s'ha acollit Cacaolat 's'acceleri' de forma que es defineixi el futur de la plantilla el més aviat possible: 'Ens trobem en una situació de desconcert perquè no sabem que passarà', comenta Miguel que afirma que la millor solució per Cacaolat és desvincular-se econòmicament de la família Ruiz-Mateos perquè és una empresa que genera beneficis.

Tot i això Miguel ha advertit que el que no permetran és que una altra companyia 'adquireixi la marca Cacaolat perquè és una firma molt coneguda a Catalunya i solvent' i que prescindeixi dels 300 treballadors que hi ha als centres de treball de Catalunya: 'Això seria molt dolent per nosaltres', comenta.

A banda de la protesta que es celebrarà a la capital de l'estat, a partir del 18 de març, els treballadors es concentraran davant les plantes de Barcelona i Parets del Vallès per exigir una solució 'ràpida'.

Edicions locals