Ara Mollet-Esquerra presenta un web interactiu de la seva candidatura a les eleccions municipals

El nou portal té una intenció divulgadora per posar de manifest la potència de les eines 2.0 per tal d'establir una implicació ciutadana més fluïda

Política

Mollet del Vallès

Aquest dimarts, 22 de març, la seu d’Esquerra de Mollet va ser l'escenari de la presentació del web de la candidatura d’Ara Mollet-Esquerra per a les properes eleccions municipals. L'acte, presentat pel candidat i cap de llista Oriol López Mayolas, va servir per posar de manifest l'aposta clara del partit en les noves xarxes socials i tecnologies, que permetran una interacció i participació més directa de totes aquelles persones que ho vulguin. Txell Pi, responsable de Política 2.0 de la llista d’Ara Mollet-Esquerra, va explicar tots els usos del nou web. El bloc de la candidata republicana ha estat guardonat enguany com a millor bloc de gastronomia als Premis Blocs Catalunya.

Txell Pi va explicar que gràcies a internet i les xarxes socials 'les regles del joc han canviat en política, el ciutadà ja no només escolta, ara també parla, opina i proposa'. En la seva exposició destacà que 'la política 2.0 és un canvi d’actitud per  part del polític i ens obliga a ser més proactius i a dedicar més temps a estar en contacte amb les persones. És una manera de treballar oberta, on en cada moment hi ha una avaluació del càrrec. És la traçabilitat de la gestió de cada polític, una manera de rendir comptes cada dia, és transparència, és voluntat de servei'.

La web inclou unes presentacions personals dels candidats, que posen de manifest els seus anhels, per que estan en política i, entre moltes altres coses, un tast dels seus gustos musicals. A la pàgina d’inici hi ha les entrades, en format bloc, on es descriurà els dia a dia de les 60 jornades que queden fins les eleccions. A la barra lateral hi ha també els enllaços a Flickr, Twitter, Facebook, Youtube i Spotify que complementen l’oferta 2.0 d’aquest espai web.

La número quatre de la llista d’Ara Mollet Esquerra va voler fer palès la intenció divulgadora de l’eina per posar de manifest la potència de les eines 2.0 per a el govern de tots, per 'la implicació ciutadana' utilitzant els seus termes.

Propostes molt novedoses i absolutament participatives

Segons Ara Mollet-Esquerra va explicar durant l'acte, la web conté, entre altres, les següents eines 2.0:

Piula al teva proposta. Basada en Twitter que és un mitjà de comunicació sense barreres i gratuït, que permet a partir de 140 caràcters comunicar amb una xarxa mundial, de creixement en usuaris  espectacular. A través del hashtag o etiqueta #ideaMollet, s’ha creat un banc d’idees, de propostes. Amb aquesta eina  volen proposar als molletans que piulin i debatin idees. Aquestes idees podran ser votades pels visitants. Pi va explicar que Piula la teva proposta és una idea extreta de la impulsada pel Governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, que el 2009 va proposar  compartir i parlar a la xarxa de les idees per fer avançar l’estat californià a través d'aquest web.

Situa el problema al mapa. Amb l’eina de Google, Google Maps, gratuïta també, han creat un  mapa, on cada ciutadà, pot ajudar a trobar que és allò que cal arreglar a Mollet. La responsable de Política 2.0 destacà que 'no és un mapa de denuncia sinó que és un mapa d’ajuda. Volem que cada persona esdevingui un agent cívic, pel bé comú que és Mollet' i explicà que la idea 'l’hem extret de moltes ciutats, entre elles la ciutat de Washington, on els veïns s’impliquen en la detecció i supervisió de la infraestructura de la ciutat'.

Plens TV. Amb una eina sense cost, i gràcies al telèfon mòbil s’emetran per internet els Plens Municipals en directe.

Edicions locals