Àngels Olano denuncia la ‘situació obsoleta’ de l’actual equip de govern de Granollers

La candidata del PP granollerí es mostra convençuda d'aconseguir encara més suport i veu el govern municipal molt desgastat, 'després de 30 anys'

Política

Granollers

El Saló Espanya de la Fonda Europa va ser l’escenari triat per la presentació oficiosa de la candidatura del Partit Popular de Granollers, en un acte només per a la premsa. Com ja era sabut, Àngels Olano tornarà a ser, per tercera vegada, cap de llista del PP a la capital del Vallès Oriental. La candidata va presentar la seva proposta en un ambient distès, fruit d'una volguda ‘conversa interactiva’ amb la premsa comarcal i sense defugir cap de les preguntes que se li van formular. En el punt de mira, la 'poca opacitat' de la gestió municipal del PSC i crítiques contundents al partit que lidera Josep Mayoral pel que fa a la pèrdua de poder de Granollers com a capital comarcal.

L’acte de presentació d'aquest dimecres, efectuat en petit comitè, va ser ideat única i exclusivament per a l'assistència de la premsa per, segons paraules d’Olano, transmetre la idea de l’austeritat i l’optimització de recursos ‘que li cal també a la política granollerina’ i perquè no calia fer ‘presentació de la candidata’.

Certament, Olano ja és a hores d'ara una persona coneguda en l’àmbit granollerí i s’ha guanyat un espai dins l’imaginari polític de la ciutat. I això potser es deu a un tarannà amable o a la bona relació que manté amb diferents membres d'altres partits.

Amb total naturalitat, la candidata popular va respondre tots els temes sobre els quals se la va interrogar, en una conversa de la qual us n'oferim un extracte del més interessant.

'Manca de transparència'

Olano va repetir algunes idees durant l'acte, però una en les quals va ser més insistent va ser en pel que fa a ‘les formes’ i la 'transparència'. ‘La gent s’ha apartat de la política i això volem evitar-ho des del PP'. Per aquest motiu tampoc no va dubtar en denunciar la ‘situació obsoleta’ de l’equip de govern de Granollers. Una situació que es veu clarament en un ‘deteriorament de la democràcia’ i en una evident ‘manca de transparència’. Per a Olano, ‘ara és un  moment de reflexió i no de promeses’.

Preguntada per la unanimitat de tots els partits de l'oposició en denunciar aquesta manca de transparència de l’equip que ha estat governant Granollers en aquesta darrera legislatura, Olano va assegurar que la situació no és res més que ‘la constatació d'una realitat’. I va posar exemples, com ara el pressupost municipal: ‘s’hauria de fer un control intern i no s’ha fet’, o ‘l’equip de Govern no dóna informació acurada, no és gaire professional la manera de passar dades’. Per acabar assegurant, taxativament, que el consistori ‘no dóna la informació completa’.

Olano va remarcar, també, que ‘amagar informació és un problema polític, i no pas tècnic’. Situacions viscudes i exemples, molts, segons va dir. No va dubtar en manifestar que ‘les comissions de control i els Consells no serveixen per a res’. Sense anar més lluny, el d’urbanisme, ‘on s’han pres decisions sense consultar el propi Consell’.

'Cal fer una auditoria de qualitat'

Olano ho va deixar ben clar: 's’ha de fer una auditoria de qualitat'. No es va mostrar contrària a les 'retallades', però va assegurar que 'el problema és que l'actual equip no sap administrar'. Per exemple, 'no es pot retallar en serveis com el de la neteja'. Olano està convençuda que 'cal una optimització de recursos econòmics i humans'. I va prometre que si acabaven entrant a l'equip de Govern, el primer que farien seria una 'auditoria de qualitat'.

'El canvi, necessari després de 31 anys del mateix’

‘Després de 31 anys, a Granollers fa falta un canvi’. Així de contundent es va mostrar la candidata del PP, que estava totalment convençuda que el seu partit seria clau en aquest canvi de manera de fer política: ‘des del PP de Granollers preveiem pujar en nombre de vots, i no seria estrany fer un regidor més, ja que la nostra marca creix a tot arreu’.

Tot i aquesta afirmació, el PP de Granollers no descarta el pacte amb cap partit, ja que segons la cap de llista, ‘pactaríem amb un projecte, no amb un partit, i mirarem el contingut molt més que les sigles’.

‘La capitalitat de Granollers està enquistada’

Un altre tema on Olano es va mostrar contundent és en el paper de Granollers com a capital. Segons la candidata, Granollers ha perdut pes i importància com a capital del Vallès Oriental. És per això que des del PP aposten per ‘recuperar la importància de Granollers a la comarca’.

'Complicitat d’idees equivocades entre el govern municipal i els governs autonòmics i espanyol'

La candidata del PP granollerí va denunciar també la 'complicitat d’idees equivocades' entre el govern municipal i el govern espanyol en temes tan 'flagrants' com el del cobriment de la via del tren.

'Quants anys fa que parlem d'això?', es preguntava Olano, per assegurar, tot seguit, que 'el cobriment de la via del tren el farà un govern del PP, i en Mayo ho sap, però ha volgut fer-se la foto, a corre-cuita'. I això, Olano ho té clar: l’alcaldia no pot dependre de fer-se o no fer-se la foto.

Edicions locals