'Versos Lliures' irromp a Granollers amb una acció que reivindica la llibertat de la paraula

Gent de totes les edats ha 'ocupat' aquest diumenge el carrer de la capital vallesana i ha escrit versos amb guix a l'asfalt de la cèntrica 'carretera'

Cultura

Granollers

Poc després de dos quarts de cinc de la tarda, un grup de gent de totes les edats ha començat a perpetrar una acció 'poètica i reivindicativa', tal com han assenyalat els organitzadors, que ha consistit en escriure versos sobre l'asfalt de la cèntrica 'carretera' granollerina. Sense previ avís, unes 40 persones s'han concentrat davant del Museu de Granollers i han començat l'acció, que pretenia reivindicar 'la paraula en llibertat i la poesia portada al carrer, el lloc d'on prové', davant de la incrèdula mirada d'alguns curiosos que passejaven pel centre de la ciutat. Els versos que s'han escrit són poemes dels poetes que participaran al cicle 'Versos Lliures' que organitza l'Esquerda i que començarà el proper 9 d'abril.

Un grup de gent ha trencat la normalitat de la tarda granollerina d'aquest diumenge i, poc després de dos quarts de cinc de la tarda, ha començat a escriure versos amb guix al terra de davant del Museu. Els pocs vianants que hi havia a aquella hora s'ho miraven astorats.

Segons els organitzadors, amb aquesta acció s'ha demostrat que 'la paraula està viva' i que la poesia 'pot arribar a tothom'. L'acció, a banda de reivindicar la 'paraula en llibertat' i també que és possible 'acostar la poesia al poble', pretenia difondre el cicle de 'Versos Lliures' que començarà el proper 9 d'abril, amb una jornada inaugural 'que tindrà moltes sorpreses'.

Versos Lliures és un cicle de poesia exponencial que enguany arriba a la tercera edició. El cicle segueix apostant per portar a Granollers els millors poetes de la nova fornada catalana, en una programació que continua sent de gran nivell, tal com demostren alguns dels noms que hi passaran o bé que ja hi han passat.

De l'acció d'aquest diumenge, els organitzadors afirmen que oferiran ben aviat un muntatge de l'esdeveniment en format vídeo. També es poden veure les diverses galeries que s'han difós per les xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter, que ha tingut moviment amb el hashtag #VersosLliures. Properament també es podrà veure la galeria fotogràfica de l'esdeveniment que es penjarà a l'AraVallès.

Edicions locals