Batak guanya el concurs de música en català Amplifica't

Es van imposar a la final, que es va celebrar a València, als grups Malnom, Enderrocks i Inèrcia

Cultura

Granollers

El grup de Granollers Batak ha guanyat el concurs de música en català Amplifica't de l'edició 2010-2011 després de la final celebrada a València. El segon classificat del certamen va ser Malnom, una banda de rock de Vila-real. Batak, grup molt conegut a la nostra comarca, fan una barreja de ritmes, de fusió i amalgama de sons, 'des de la rumba al reggae, passant pel folk i l’ska'. L’any 2004 va tenir lloc la formació del grup, quan es van reunir set músics, cadascú amb el seu estil i origen, amb la intenció de versionar música tradicional. Poc a poc, però, van anar optant per fer les seves pròpies cançons.

A la final de València de l'Amplifica't van arribar quatre grups: Batak, Malnom, Enderrocks i Inèrcia, que juntament amb els vallesans de La Troba kung-Fú, grup convidat, van oferir un gran concert per als més de 500 joves que van acudir, segons indica l'organització.

Batak actuarà al concert del dia 16

Batak, com a guanyador, té l'honor d'actuar al concert del 25 d'abril que tindrà lloc el dia 16 d'abril. Els grups participants a la tercera edició del concurs, organitzat per Acció, grup juvenil d'Acció Cultural del País Valencià, han sigut Almorranes Garrapinyaes, de Betxí (la Plana Baixa);Atzembla, d'Alfara del Patriarca (l'Horta); Batak, de Granollers (el Vallès Oriental); Enderrocks, de Riola (la Ribera Baixa); Inèrcia, de Banyeres de Mariola/Alfafara (l'Alcoià); INseminació, de Callosa d'En Sarrià (la Marina Baixa); Kontaminació Akústica, de Biar (l'Alt Vinalopó); Malnom, de Vila-real (la Plana Baixa); Maskarats, de la Sénia (el Montsià), i Sklatasangs, de València (l'Horta).

Edicions locals