L'Ajuntament de Cardedeu aprova una moció per aixecar la reserva del sòl del Quart Cinturó

Aprovada per tots els partits menys el PP, la proposició apunta que la reserva 'va ser imposada pel Departament de Política Territorial de la Generalitat en contra de la voluntat del poble de Cardedeu

Societat

Cardedeu

El ple municipal de l'Ajuntament de Cardedeu ha aprovat aquest dimecres una moció per modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, aprovat definitivament per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona el maig de 2007, que eliminarà el traçat de la reserva de sòl del Quart Cinturó al seu pas pel municipi. La moció, presentada per ERC i la CUP, ha estat secundada per tots els partits del consistori menys pel PP, que hi ha votat en contra. Aquest traçat travessa espais que el POUM considera com a zones de sòl no urbanitzable i d'especial interès forestal. La moció presentada, apunta a que aquesta reserva de sòl ' va ser imposada pel Departament de Política Territorial de la Generalitat en contra de la voluntat del poble de Cardedeu'.

No és pas aquest el primer cop que l'Ajuntament de Cardedeu s'ha manifestat en contra d'aquest projecte viari. Així, l'any 1994 el ple del consistori del municipi va acordar mostrar el seu desacord davant el Quart Cinturó i donar suport públic a les accions empreses des de la societat civil. Tres anys més tard, l'any 1997, la comissió de govern, en resposta a l’estudi informatiu de la via, el va considerar insuficient, imprecís i arbitrari i va demanar la suspensió de la tramitació administrativa del projecte.

Edicions locals