CiU guanyaria les eleccions a Martorelles segons una enquesta de la Universitat Autònoma

La federació obtindria el 30,7% de vots en detriment de l'equip de govern, UxM i ICV, que es quedarien amb el 28 %

Política

Amb un ull a la precampanya i amb l'altre a les enquestes. Així estan actualment les forces polítiques de cara als comicis del 22 de maig. N'és un cas CiU de Martorelles, que paralel·lament als actes perelectorals, ha vist com una enquesta realitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona li dóna l'alcaldia del municipi. Així, els convergents assolirien el 30,7% dels vots en detriment dels dos partits que conformen l'equip de govern, UxM i ICV. En el cas de la coalició, la prospecció assenyala un daltabaix electoral amb la pèrdua de la meitat de regidors, mentre que els ecosocialistes aguantarien el cop i només perdrien el 4% de sufragis. En aquest cas, l'actual equip de govern hauria de pactar amb  una altra formació per poder repetir mandat. Les opcions es repartirien amb el PSC, a qui l'enquesta li dóna un 9,8% de vots i ERC, que es quedaria amb un 4,9%.

Més obert que mai es planteja el panorama postelectoral a Martorelles després que una enquesta elaborada per la UAB atorgui la victòria electoral a CiU. La federació obtindria el 30,7% de sufragis superant d'aquesta manera l'actual equip de govern format per Unió per Martorelles i ICV, que es quedarien amb un 16% i un 12% respectivament. La suma de les dues forces no servia en aquest cas per arribar de nou a la trona consistorial, i haurien de precisar d'un nou soci de govern. L'obertura d'aquesta possibilitat situa al PSC i ERC en una situació clau per la composició del proper ajuntament. Així els socialistes, i sempre tenint en compte la prospecció, obtindria el 9,8% dels vots mentre que els republicans es quedarien amb 4,9%. Per la seva banda el PP trauria el 1,8%.

Segons informa contrapunt.cat, l’estudi es basa en 230 enquestes elaborades durant la segona i tercera setmana de març amb un marge d’error superior al 5%. Especialment remarcable és la bossa de persones que assegura que no pensen votar en els comicis. La xifra arriba fins al 15%.

Edicions locals