L'alcalde de Caldes de Montbui participarà en la renovació estratègica d’Esquerra

Serà un dels redactors de la Ponència Política que haurà de redefinir la ideologia del partit pels propers anys

Política

Caldes de Montbui

L'Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat el reglament del Congrés Nacional que el partit celebrarà a la tardor vinent, i que ha de permetre reestructura el partit i la direcció després de les davallades electorals a les eleccions catalanes i municipals. S'han nomenat els membres de les diferents comissions que han de preparar el Congrés, la redactora dels nous Estatuts, la comissió organitzadora, la sindicatura electoral i la comissió redactora de la Ponència Política. Precisament en aquesta darrera comissió per redactar les línies estratègiques del partit és on participarà el Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. D'aquesta manera, el partit recompensa Solé per la majoria absoluta obtinguda el 22 de maig, la més gran dels republicans arreu de Catalunya.

L’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha estat designat membre d’aquesta comissió per redactar la Ponència Política, que s’encarregarà de fer una proposta de definició sobre la línia estratègica i ideològica del partit per als propers anys. Solé, que va renovar àmpliament la confiança de la ciutadania de Caldes el passat 22 de maig obtenint la majoria absoluta més gran que a hores d’ara té el partit, contribuirà d’aquesta manera al procés de canvi i renovació que la formació republicana encararà durant els propers mesos.

Fins el 14 de juliol aquest ponents recolliran idees i propostes del Consell Nacional i de la resta de la militància. El 23 del mateix mes presentaran el primer esborrany i del 25 al 29 de juliol s’hi podran presentar esmenes. Del 3 al 26 de setembre es negociaran aquestes esmenes i s'aprovarà el text definitiu que es debatrà al Congrés.

Pel que fa a l'elecció de la nova directiva d'Esquerra, el calendari serà el següent: del 18 de juny al 18 de juliol els candidats i candidates podran recollir els avals necessaris per optar a les eleccions (5% de la militància o dues seccions locals a favor). Finalment, el 17 de setembre es realitzarà la jornada electoral.

Edicions locals