Comença la Selectivitat

Un miler d'estudiants vallesans celebren des d'aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat

Societat

Aiguafreda, Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses, la Garriga, Granera, Granollers, Gualba, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Roca del Vallès, la, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

Un total de 29.712 estudiants catalans, prop d'un miler del Vallès Oriental, comencen aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en total 3.285 alumnes més que l'any passat. Enguany els alumnes provinents de cicles formatius podran examinar-se per primera vegada d'alguna assignatura de la fase específica. Els estudiants s'han d'examinar de quatre matèries comunes i una de modalitat a la fase comuna i de fins a tres matèries a l'específica. El primer examen d'aquest dimecres se celebrarà a les 9 hores i serà el de Llengua castellana i literatura. Com és habitual, els estudiants vallesans que s'examinen de les PAU hauran de desplaçar-se a Bellaterra, Barcelona o a algun altre dels 19 centres examinadors, ja que no hi ha cap Tribunal habilitat a la nostra comarca.

La convocatòria d'aquest any arriba després de la polèmica originada el curs passat, quan en eliminar la reserva d'un número determinat de places per als estudiants que provenien de la Formació Professional (FP), i el fet que aquests no havien de passar les proves de Selectivitat, va provocar que aquests estudiants ocupessin la major part de les places en molts dels estudis. Aquest any però, i degut a una modificació de la normativa feta pel govern espanyol, els estudiants d'FP hauran de passar les proves.

La majoria dels matriculats del Principat, el 47,08% (13.985), faran un total de set exàmens; el 27,77% en faran vuit i gairebé un 6% en farà sis. Un total de 1.134 només s'examinaran de la fase general i 4.851 només de l'específica. Durant la primera jornada, els estudiants faran els exàmens de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Anàlisi musical i Economia de l'empresa, o Ciències de la terra i del medi ambient. Dijous serà el torn d'Història o Història de la filosofia; Llengua estrangera; Cultura audiovisual, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Química; Literatura catalana i Dibuix tècnic. Divendres, última jornada de les PAU, els estudiants faran els exàmens de Geografia o Física; Disseny, Grec o Biologia; Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques; i Història de l'art o Electrotècnia.

Edicions locals