El Taller Sarandaca de Granollers participa a la Quadriennal de Praga d'escenografia i arquitectura teatral

És el certamen més important del món d'aquesta disciplina, amb artistes de 60 països

Cultura

Granollers

El taller Sarandaca de Granollers participa des d'aquest dijous i fins diumenge a la 12a Quadriennal de Praga d’escenografia i arquitectura teatral, el certamen internacional més destacat de l'àmbit tècnic i creatiu de les arts escèniques. Els escenògrafs Ramon Ivars i Quim Roy són els comissaris dels dotze estands que representen l'Estat espanyol en aquest esdeveniment que se celebra cada quatre anys i que la darrera edició va rebre 35.000 visitants. A més Ramon Aumedes, amb el taller instal·lat a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert, farà una exhibició de modelatge al públic assistent.

El mestre faller Manolo García, l'expert en inflables Quim Guixà i el taller de l'artesà amb seu a Roca Umbert Ramon Aumedes són alguns dels noms del món de l'escenografia presents al pavelló espanyol. La Quadriennal de Praga es va inaugurar l'any 1967 i en aquesta edició farà de plataforma a 60 països.

Sota el lema 'Expandint i difonent l'escenografia', la fira dóna cabuda a les àrees de l'arquitectura escènica i teatral, el vestuari, la llum, el so i els projectes dels estudiants, i es planteja de forma interactiva, per afavorir la participació directa del públic. Ramon Aumedes, per exemple, hi farà una demostració en directe de modelatge.

Edicions locals