València podria arrabassar la Fórmula 1 a Montmeló

L'alcaldessa ha admès negociacions per acollir en exclusiva la competició

Esports

Montmeló

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha reconegut que el consistori està negociant la pròrroga del contracte del circuit urbà de Fórmula 1, fet que de materialitzar-se podria suposar la desaparició de la cursa a Montmeló, segons ha avançat la cadena SER. La ciutat de València podria haver tancat un principi d'acord amb el patró de la F1, Bernie Ecclestone, per prorrogar 10 anys més el contracte del circuit i acollir en exclusiva la Formula 1 a l'Estat espanyol en detriment de Montmeló. Ecclestone no seria partidari de celebrar dos grans premis al mateix estat, fet que podria perjudicar el circuit vallesà.

La mateixa informació indicava que els termes de l'acord inclourien celebrar al maig la cursa valenciana ocupant així les dates del GP de Montmeló a partir de l'any vinent. Segons la SER, el patró de la Formula 1 es mostra contrari a celebrar dos gran premis al mateix estat, fet que perjudicaria el traçat català en favor del circuit urbà de València, cas de confirmar-se aquest acord.

Preguntada en relació amb aquestes informacions, Rita Barberá s'ha mostrat 'encantada' que pugui quallar 'aquesta negociació nova que és molt beneficiosa per València, per la dinamització econòmica i el turisme'.

Edicions locals