Restauradors i botiguers descobreixen els tomàquets de qualitat del Vallès

En una jornada que se celebrarà dilluns a la Fonda Europa

Societat

Aiguafreda, Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses, la Garriga, Granera, Granollers, Gualba, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Roca del Vallès, la, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

Conèixer el gust i les particularitats dels tomàquets de qualitat del Vallès és l’objectiu del tast de tomàquets que es durà a terme el dilluns 4 de juliol a les sis de la tarda al Restaurant La Fonda Europa de Granollers. Aquest tast, adreçat a restauradors i botiguers de la comarca, forma part d’un seguit d’accions que porta a terme el Consell Comarcal del Vallès Oriental, per a la recuperació de llavors antigues i la promoció de les varietats tradicionals de tomàquet; i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del grup Llavors Orientals, l’ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i del Convívium Slow Food Vallès Oriental.

El tast, que permetrà assaborir les qualitats gustatives del diferents tomàquets de la zona i  distingir les singularitats de cada tipus, vol incidir als restaurants de la comarca per que introdueixin els tomàquets a la seva carta d’estiu. Tanmateix  es presentarà un llibret informatiu amb les varietats, els productors i els punts de venda de les varietats locals, així com la referència de restaurants de la zona que ja han confiat en aquestes varietats.

Edicions locals