La policia de Mollet identifica tots els ciutadans que volien entrar al ple per protestar pel sou de l'alcalde

Uns 40 'indignats' s'han concentrat davant l'Ajuntament

Política

Mollet del Vallès

La policia local de Mollet ha fet mostrar el DNI a tots els ciutadans que han volgut assistir al ple que l'Ajuntament celebrava aquest dilluns al vespre. La mesura ha coincidit amb la concentració d'una quarantena d''indignats' davant del consistori, que protestaven contra el sou de l'alcalde. Tot plegat, ha provocat alguna espurna de tensió entre ciutadans i els agents de la policia municipal que demanaven la documentació. A les portes del consistori, s'han sentit frases com 'no volen que entrem' o 'així ens volen tenir fitxats!'. Es tracta del primer ple que se celebrà després de l polèmica sessió del 22 de juny, en què l'alcalde Josep Monràs va ser perseguit i increpat per uns 300 indignats.

Un cop ha començat la sessió d'aquesta tarda, un grup de persones que estaven entre el públic han aixecat cartells on s'hi podien llegir missatges com 'no als sous abusius', 'menys despeses innecessàries' o 'treball o renda bàsica'. Mentrestant, des de la sala de plens se sentien els xiulets i les cassolades que feien uns 40 indignats davant del consistori.

Els Indignats havien convocat aquesta concentració perquè el primer punt de l'ordre del dia era l'aprovació de l'acta del 22 de juny, la sessió en què es van acordar els sous de l'alcalde i dels regidors. Aquell dia, l'alcalde Josep Monràs va ser perseguit i increpat per tot el poble per unes 300 persones del col·lectiu d'Indignats.

Els sous no es discutien
Curiosament, cap dels punts de l'ordre del dia del ple d'aquesta tarda feia referència als sous dels càrrecs electes. La setmana passada els partits polítics amb representació a l'Ajuntament van signar una declaració conjunta on acordaven ajornar el debat dels sous fins a tenir una proposta consensuada amb tots els grups. Ho van fer després que l'alcalde anunciés que portaria a ple la proposta de reduir-se el sou al voltant d'un 10% i de deixar sense els 18.000 euros anuals els grups de l'oposició. L'objectiu era destinar l'estalvi a un pla d'ocupació.

Els Indignats, però, han assegurat a través d'un comunicat l'acord per ajornar el debat sobre les retribucions del govern i oposició s'ha fet 'd'esquenes al poble', de tal forma que 'no ni haurà manera de saber que acorden, fins que ho tinguin aprovat'.

Edicions locals