PSC i PP governaran plegats a l'Ajuntament de Parets

Tots dos grups asseguren haver deixat de banda el partidisme per "treballar pel poble en temps difícils"

Parets del Vallès

Després d'haver aprovat conjuntament ordenances i pressupost, finalment PSC i PP faran oficial aquest dijous en un ple extraordinari l’acord de govern, que aportarà al consistori un executiu estable després del govern socialista en minoria dels darrers mesos. Així s'incorporen al cartipàs municipal els dos regidors del PP, Roberto Carmany i Marc Soto, que entraran al govern sense dedicació i que assumiran les carteres de Seguretat Ciutadana i Habitatge i Infraestructures, respectivament.

Segons l’alcalde, Sergi Mingote, l’acord respon a la voluntat de “donar estabilitat al govern en un moment difícil en què la ciutadania espera que els polítics s’entenguin i deixin de banda els partidismes”, assegurava dimecres en l’acte de presentació del pacte als mitjans de comunicació.
En aquest sentit, Carmany assegurava que “des del principi vam veure la clara intenció del govern del PSC de treballar pel poble i per això no ha estat difícil deixar al marge les idees de partit perquè treballem pel municipalisme”, indicava Carmany.
Tant socialistes com populars asseguraven que des del principi les dues forces han mostrat la seva voluntat “de sumar”. “Hauria estat fàcil fer una oposició demagògica però no era la línia. Ja vindren bons temps per fer una oposició de partit”, apuntava Carmany, que va destacar la “bona sintonia” demostrada durant la negociació tant de les ordenances municipals com dels pressupostos per a 2012.

PRIORITATS COINCIDENTS
La coincidència en la necessitat d’elaborar uns pressupostos austers i de reinvertir part de l’estalvi en ocupació, educació i polítiques socials com a àmbits prioritaris ha estat segons PSC i PP la clau per arribar a l’acord, que asseguren s’ha fet “sense condicions”. “Encara que no haguéssim pactat ens hauríem d’haver menjat el pressupost que s’ha aprovat perquè donava resposta a tot el que havíem proposat en campanya”, deia Carmany. El govern assegura que manté oberta la porta a la incorporació d’altres forces a l’executiu local.
En un esforç segons Mingote de contenció econòmica, el govern s'ha reorganitzat i s'han compactat regidories, que passen de 25 a 16. El nou cartipàs qeda distribuït de la següent manera:
· Sergi Mingote (PSC): Alcalde
· Sònia Lloret (PSC): Coordinació de Serveis Personals: Desenvolupament Econòmic i Ocupació i Educació
· Francesc Juzgado (PSC): Coordinació de l’Àrea de Via Pública i Cohesió Territorial: Cohesió Territorial, Cooperació i Hisenda.
· Susanna Villa (PSC): Benestar Social, Comunicació i Recursos Humans
· Dídac Cayuela (PSC): Esports i Medi Ambient
· M. Àngel Granado (PSC): Joventut i Noves Tecnologies i Innovació
·Àfrica Martínez (PSC): Cultura i Comerç
· Roberto Carmany (PP): Seguretat Ciutadana
· Marc Soto (PP): Habitatge i Infraestructures

CRÍTIQUES AL PACTE
El pacte ja ha suscitat crítiques de l’oposició que feia setmanes que tenien coll avall l’acord. En un comunicat CiU assegura que cap dels regidors del PP viuen a Parets, fet que “fa evident el poc coneixement que podran tenir del municipi”.
D’altra banda, al ple d'aquesta tarda es preveu  aprovar una reducció de la dedicació de l’alcalde, Sergi Mingote a l’Ajuntament, que serà del 90%. Així passarà de cobrar 57.805 euros bruts anuals a 52.024 euros. El 10% restant de jornada el dedicarà al Consorci per a la Defensa del Conca del Riu Besòs, òrgan del qual és president.

Edicions locals