'Ens la posem pel Toti', una iniciativa per lluitar contra el càncer

Samarretes solidàries per recordar als qui s'ha endut la malaltia i per recaptar fons és la proposta dels organitzadors

Societat

Granollers

Reivindicar el record d'un amic perdut i concienciar en la lluita contra el càncer és la idea de l'Associació d'Amics de Jordi Vinardell que tindrà com escenari la Mitja marató de Granollers d'enguany. A través de la iniciativa Ens la posem pel Toti es recapten diners per la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital i no s'oblida a en Jordi Vinardell, Toti pels amics, mort el passat agost per culpa d'un tumor.

La Mitja marató de Granollers d'aquest any és el lloc escollit per recordar l'amic perdut. Ens la posem pel Toti és el projecte per recollir fons contra el càncer. Una afició i la voluntat de lluitar contra la malaltia han donat lloc a la iniciativa solidària posada en marxa per un grup d'amics en record del granollerí Jordi Vinardell.
Vinardell, més conegut com Toti pels seus companys, tenia una passió: li agradava córrer, sobretot la Mitja de Granollers. Per això, quan el passat estiu un tumor se'l va emportar als 44 anys, els seus coneguts van decidir engegar l'Associació d'Amics d'en Jordi Vinardell (AAJV).
El projecte va néixer com una forma de superar el buit que dexà en Toti entre les seves persones més properes, però poc a poc, des del desembre va anar rebent el suport de l'Ajuntament de Granollers, La Fundació de l'Hospital, Gran Centre Granollers i el diari Ara.
Amb el lema Correm per tu i per tots els que ens han deixat i lluiten contra el càncer imprès en unes samarretes que el grup d'amics ha posat a la venda, es recaptaran els diners en benefici de la Unitat de Cures Pal·liatives de la Fundació Hospital Asil de Granollers. Les samarretes es poden adquirir per Internet i als comerços locals.
Aquesta és la primera inciativa de recaptació de fons, però n'hi ha d'altres. Per exemple, la recollida a partir de l'import de les compres pagades amb la Targeta Gran Centre Granollers, ja que un 5% de cada pagament fet amb aquesta targeta es dedicarà també a la lluita contra el càncer. 
La iniciativa Ens la posem pel Toti ha crescut a la xarxa i ara ja compta amb més de 7.500 membres a la seva pàgina de Facebook. Bona part dels 10.000 corredors inscrits en la Mitja lluiran la seva samarreta solidària a l'hora que recorden en Toti. Perquè l'AAJV vol això, recordar.
Al mateix temps que reivindiquen la figura d'en Toti, els seus amics volen guanyar la batalla al càncer en el terreny dels records. Volen tornar a córrer amb en Toti el proper 5 de febrer i fer-lo creuar la línia de meta. 
 
  

Edicions locals