Sergi Palau és el nou cap de colla dels Xics de Granollers

Aquest dimarts engeguen els assajos de la temporada a la Troca

Cultura

Granollers

Sergi Palau, de 31 anys i a l'entitat des de 1993, serà el nou cap de colla dels Xics de Granollers en substitució de Salvador Panosa. Així ho aprovava l'assemblea dels castellers granollerins, que aquest dimarts inicien els assajos d'aquesta temporada al centre de cultura popular i tradicional La Troca, a Roca Umbert.

Palau encapçalarà l'equip tècnic dels Xics en els propers tres anys, al costat de Joan Esquirol, com a sotscap de colla; Ricard Pons, cap de tronc; Lluís Tuset, cap de canalla, i Jose Ortiz, com a cap de pinyes.

En els gairebé 20 anys que du a la colla, Sergi Palau ha estat responsable dels equips tècnics de tronc, canalla i pinyes. Ara, com a cap de colla, es proposa augmentar el nombre de castellers i la qualitat dels assajos i la tècnica. "És bàsic que la colla faci un pas endavant i guanyi més massa social i sobretot que el nivell casteller augmenti temporada a temporada", indica Palau, que considera que “la dedicació, la implicació i la constància en el treball a l’assaig són les claus per assolir els reptes castellers que es plantegi la colla”.

Els Xics de Granollers assagen dimarts i divendres, de 21 a 23 h a La Troca (de 19.45 a 21.30 h, l'assaig de canalla).

Edicions locals