El ple martorellenc rebutja per unanimitat la reforma laboral del PP

Martorelles ha estat el primer municipi del Vallès Oriental que ha aprovat la moció impulsada per CCOO i UGT

Política

Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig a la reforma laboral del PP, que ha estat impulsada pels sindicats CCOO i UGT. En el document es demana al Govern de l'Estat que obri un procés de diàleg amb els agents socials i econòmics per "impulsar una contractació veritablement estable i de qualitat".

El document també demana a Madrid que s'enforteixin els serveis públics "com a garants de drets i cohesió social" i que es compleixin els compromisos adquirits amb l'entrada en vigor de l'Estatut en matèria de finançament que "permetrien evitar l'ofegament de la capacitat econòmica de les administracions catalanes".

L'alcalde, Romuald Velasco, apuntava que la reforma dels populars "és un sistema per acomiadar més econòmicament però aquest no és el problema de les empreses sinó que és accedir al finançament per poder ser més productives".

Per a la portaveu del PSC, Assumpta Pastor, la reforma suposa "tirar enrere molts anys de reivindicació", un argument que també defensava l'ecosocialista Joan Garcia Caba, que rematava: "Amb aquesta reforma la classe treballadora anirà com a principis de la revolució industrial, amb la soga al coll", deia. Garcia Caba afegia que "la crisi la paguen sempre els treballadors amb una pujada de l'IPC i una congelació de salaris mentre es rescaten els bancs".

Al ple martorellenc van assistir diversos membres de la cúpula comarcal de CCOO i la UGT del Vallès Oriental.

Edicions locals