L'atur al Vallès Oriental continua a l'alça

La comarca al febrer va registrar 36.794 persones a les oficines de treball

Economia

Aiguafreda, Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses, la Garriga, Granera, Granollers, Gualba, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Roca del Vallès, la, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

El Vallès Oriental ha tornat a patir un notable increment del nombre d'aturats al febrer. En total la comarca ha registrat 36.794 persones inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 687 més que el mes anterior.

El segon mes de l'any 2012 ha continuat amb la tendència a l'alça de l'atur iniciada a finals de 2011 a la comarca. En total al Vallès Oriental s’han registrat 36.794 persones aturades, 687 més que el mes anterior (+1,9). La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per la Xarxa d’Observatoris de la Diputació de Barcelona) torna a créixer, arribant ja al 17%.

Per municipis, Mollet és la població que registra un nombre absolut de persones sense feina amb 5.944 (20,58%), per sobre de Granollers que en té 5.875 (18,05%). Pel que fa a la taxa de desocupació, el municipi que compta amb un percentatge més elevat és Vilalba Sasserra (21,45%), seguit de Canovelles (23,47%).

Fa just un any la comarca registrava un elevat increment en les dades d’atur, amb un total de 34.002 persones desocupades (2.792 menys que les registrades actualment) i  la taxa d'atur era del 15,73%. L’atur segueix molt per sobre en comparació al mateix període de l’any 2011.

Al conjunt català també s’ha viscut un augment de l’atur de 8.738 persones, el que significa un augment del 1,4% respecte el mes anterior. D’aquesta manera el nombre total de persones aturades a Catalunya és de 641.948.

Podeu consultar les dades per municipis al document adjunt

Edicions locals