Un refugiat birmà explicarà la seva experiència a Bigues i Riells

El dissident assistirà a l'acte amb Joan Reventós, director del Comitè Català de l'ACNUR

Societat

Bigues i Riells

Un refugiat birmà serà demà el protagonista de la xerrada que organitza Bigues i Riells. L'home, que va fugir de Myanmar per ser un dissident polític, explicarà als assistents la seva experiència de què significa no poder tornar al país d'origen sense posar-hi en joc la vida. La xerrada, a la que hi assistiran diferents personalitats, es completa amb l'exposició Ser refugiat, que es podrà veure fins el 31 de març.

Bigues i Riells organitza una xerrada titulada Escoltem els refugiats, que tindrà lloc demà a les 18 hores al Centre Cívic i Cultural El Rieral. El convidat d'honor a l'acte serà el refugiat birmà del qual per recomanació de l'ACNUR és millor no dir-ne el nom, que explicarà com va haver de fugir de Myanmar.
El jove va haver de marxar del seu país al juliol del 2010, ja que el Govern el perseguia per la seva oposició al règim i per col·laborar amb la dissidència. Després d’alguns intents, va aconseguir sortir de Myanmar i va arribar a l’Espanya. Des de llavors, ha rebut el suport de diferents organitzacions d’ajut als refugiats, que li han proporcionat acollida i han fet el possible perquè li fos concedit l’estatut d’asil polític.
El refugiat estarà acompanyat per Joan Reventós, director del Comitè Català de l’ACNUR; Anna Argelich, representant de l’ONG local Jofran Internacional; Josep Prat, regidor d’Ensenyament; i per Joan Vila, alcalde de Bigues i Riells. L’acte es completa amb l’exposició Ser refugiat, instal·lada al vestíbul d’El Rieral, que es podrà veure fins el 31 de març.

Edicions locals