L'Hospital General de Granollers participa en una iniciativa per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda

És el primer cop que la institució participa en un projecte de recerca a nivell europeu

Societat

L'Hospital de Granollers participa conjuntamnet amb la Universitat Politècnica de Catalunya com a membres d'un consorci europeu format per 12 socis de diferents països, en un projecte dissenyat per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda. La iniciativa està finançada pel Fons Setè. 

 L'1 d’abril es va donar el tret de sortida del projecte europeu Integrated prevention and Detection Solutions Tailored to the population and Risk Factors associated with Falls (I-DONT-FALL). Es tracta d’un projecte multidisciplinar de l’àmbit de la dependència lligada o no a l’envelliment que té com a objectiu el disseny d’una eina que serveix per evitar caigudes tant en gent gran amb demència moderada com en gent jove amb problemes motrius, mitjançant l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Telecomunicació (TIC). 

La proposta engloba diferents línies de recerca de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers hi participen els serveis i unitats de psiquiatria, neurologia, geriatria, neuropsicologia i fisioteràpia. El projecte està liderat pel Dr. Emilio Rojo com a Investigador principal i la Dra. Diana Navarro com a directora de projecte.

Els enginyers de la UPC del grup Knowledge Engineering& Machine Learning Group (KEMLG), dirigit pel Dr. Ulises Cortés, van visitar l’Hospital per potenciar el coneixement del projecte entre els diferents equips i poder començar a treballar-hi. En aquest sentit, van presentar diferents aparells  que han desenvolupat per ajudar les persones amb problemes de mobilitat a prevenir i detectar les caigudes.

El projecte suposa un salt qualitatiu en la recerca de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, ja que per primera vegada serà receptora de fons del Setè Programa Marc de Recerca, un programa que financia la recerca a nivell europeu dins de la convocatòria del Programa de Competitivitat i Innovació de l’any 2011. L’Hospital participa per primera vegada com a membre d’un consorci europeu format per 12 socis de diferents països i de diferents àmbits: acadèmic (universitat, departament d’enginyeria), industrial (empreses de software), hospitals i centres geriàtrics. L’altre soci espanyol és la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

Edicions locals