Granollers rep en donació el fons documental de Jordi Benito Verdaguer

El Museu de la ciutat i el MACBA gestionaran el llegat de l'artista granollerí

Cultura

Granollers

El fons documental de l'artista granollerí Jordi Benito Verdaguer ha passat a mans del Museu de Granollers, institució que juntament amb el MACBA difondrà el llegat d'un dels més reconeguts representants de l'art corporal. Es tracta de documents molt diversos, més de mig miler d'obres, imatges, cartells, plànols i documents personals, que ara caldrà valorar un a un all larg d'un any.

L'Ajuntament de Granollers ha rebut mig miler de documents, obres, imatges i elements de Jordi Benito Verdaguer, que passen al Museu de Granollers perquè conjuntament amb el MACBA es pugui difondre el fons documental de l'artista granollerí.      

Jordi Benito Verdaguer, nascut a Granollers el 1951 i mort a Barcelona el 2008, ha estat un dels artistes pioners de l'art conceptual català i avui un dels artistes granollerins més reconeguts en l'àmbit internacional.
 
Després de la seva mort, el novembre de 2008, els fons documental que va deixar l'artista va passar a mans de la família, la qual es va posar en contacte amb el Museu de Granollers i amb el MACBA per valorar l'interès i la voluntat d'estudi i posterior difusió.
 
El fons documental de Jordi Benito que ingressarà al Museu de Granollers és molt divers. Està format per diferents dossiers i carpetes, imatges, cartells, plànols i documents personals de l'artista que caldrà analitzar i valorar un a un. Una tasca que el Museu de Granollers pretén emprendre, conjuntament amb el MACBA, al llarg d'un any per elaborar un llistat definitiu dels elements que conté.

Edicions locals