El PSC de la Roca busca un pacte per reflotar l'Ajuntament

Els grups de Govern, CiU i PP, rebutjen la proposta socialista

Política

Roca del Vallès, la

El PSC de la Roca proposa un pacte de governabilitat per a salvar econòmicament l’Ajuntament després del rebuig del Ministeri al pla d’ajust. L’alcalde, Rafael Ros, però, es nega a assolir un pacte d’aquesta mena, segons es queixen els socialistes en un comunicat. Després del rebuig del Ministeri d'Hisenda al Pla d'Ajust roquerol, el consistori viu moments econòmicament difícils.

La situació econòmica de l’Ajuntament de la Roca és “crítica”, segons creu el PSC del municipi. El rebuig del Ministeri d’Hisenda al Pla d’Ajust posa en evidència que l’Ajuntament de la Roca està “entre els ajuntaments en pitjor situació econòmica a Catalunya”, segons han explicat en comunicat.

Segons fan constar els socialistes roquerols, el Ministeri considera que no era realista la previsió d’ingressos i despeses. I a més, era socialment molt injust, perquè feia recaure gairebé tot l’esforç en els ciutadans que havien d’assumir un increment de tributs del 60% en 10 anys.

Per aquest motiu, el PSC de la Roca del Vallès demana una reunió amb tots els grups municipals, però, segons denuncien, l’alcalde ho rebutja i la titlla “d’innecessària”.

Així mateix, i segons la informació facilitada pel PSC, el grup socialista s’ofereix a col·laborar per tirar endavant l’Ajuntament i fer-lo viable econòmicament. Per això proposa un pacte de governabilitat amb tots els grups municipals que garanteixi la sostenibilitat econòmica del futur del consistori i dels serveis públics municipals.

L’alcalde Ros, però, es queixen els socialistes, també ha rebutjat sempre l’oferiment, “però els fets demostren que el govern de CiU-PP amb el suport extern d’ERC ha fracassat”, conclouen.

Edicions locals