L’Esquerda organitza una lectura pública de l'obra de Joan Fuster

La iniciativa és de Llibertat.cat i Maulets que volen emular els escocesos quan llegeixen col·lectivament Robert Burns com a reivindicació nacional

Cultura

Granollers

El Casal Popular l’Esquerda de Granollers organitza una lectura pública de l’escriptor valencià Joan Fuster aquest dijous 21 de juny. Aquesta activitat és una resposta a la iniciativa engegada per Llibertat.cat i Maulets, en la qual proposen una lectura pública del llibre Nosaltres, els valencians, així com l’obertura d’un debat a l’entorn del llibre.

L’obra de Joan Fuster, considerat per les entitats organitzadores com un dels intel·lectuals més carismàtics de l’àmbit català, tracta la identitat del poble valencià dins del conjunt de territoris de parla catalana. Amb aquesta lectura es vol imitar el model escocès de lectura col.lectiva del poeta Robert Burns com a forma de reivindicació nacional. Així mateix, es voldria convertir la lectura pública de l’escriptor valencià en tradició al territori català.

D'altra banda, coincidint amb el 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians de Joan Fuster, el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort, Maulets i Llibertat.cat proposen la presentació de mocions als ajuntaments d'arreu de la nació amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs en el nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació.

Edicions locals