Granollers i Mollet s'alien per "treure el Vallès Oriental de la crisi"

Les dues grans ciutats de la comarca volen enfortir l'eix industrial de la C-17 amb noves implantacions

Granollers, Mollet del Vallès

Els ajuntaments de Granollers i Mollet volen unir forces amb la resta de la comarca per reactivar l'economia del Vallès Oriental i generar ocupació, en un moment en què la mitjana d'atur comarcal està a l'entorn del 17%. L'objectiu és crear una plataforma amb agents públics, privats i entitats del territori que treballi per reforçar el teixit industrial que resegueix la C-17 i atraure-hi inversions.

Els alcaldes de Granollers i Mollet, Josep Monràs i Josep Mayoral, han signat aquest dimarts una declaració conjunta per a la reactivació de l'economia al Vallès Oriental que es concretaria en la creació d'una plataforma integrada per ajuntaments de tota la comarca, el Consell Comarcal, empresaris, sindicats i entitats que treballi per impulsar l'economia productiva, generar ocupació i enfortir el territori. "Es tracta d'unir esforços i trencar parets amb un objectiu comú que és reforçar les potencialitats del territori", ha explicat l'alcalde Monràs.

L'estratègia per tirar endavant aquesta reactivació és reforçar l'eix de la C-17, des de Vic fins a Barcelona, tot posant en valor la indústria de sectors consolidats al territori com l'agroalimentari, el químic i el farmacèutic i buscant nous inversors "per reforçar els clústers ja existents i tenir més múscul econòmic en el sector productiu", ha dit Monràs. En aquest sentit, Mayoral creu que "el país se'n sortirà si el Vallès se'n surt perquè la sortida de la crisi passa pel creixement de l'economia productiva", i ha indicat que l'aposta s'ha de fer des del treball en xarxa. En aquesta línia ha avançat que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha mostrat disposat a arribar a acords per potenciar aquest eix de la C-17 que va de Vic a Barcelona.

Serveis per a la comarca
Els dos alcaldes han anunciat que des d'ara i fins al setembre es faran els contactes necessaris per a la creació de la plataforma amb agents econòmics i socials que tiri endavant un Pla d'actuació per a la reactivació de l'economia al Vallès Oriental. De moment, però, els alcaldes han posat a disposició de la resta de municipis serveis de suport a les empreses i els emprenedors i de formació que ja funcionen als respectius municipis com són el centre de serveis avançats per a les empreses de Can Muntanyola, a Granollers, que està a punt de posar-se en marxa i l'Empresa per a la Formació Ocupacionsl i l'Ocupació (Emfo) de Mollet.

Edicions locals