L’oposició de Caldes impugnarà la funcionarització de 45 treballadors

Segons Àngels Garcia, regidora de CiU, el consistori no respon a les peticions de claredat en el procés

Política

Caldes de Montbui

El consistori de Caldes de Montbui, amb majoria absoluta d’Esquerra Republicana, ha decidit funcionaritzar 45 llocs de treball, és a dir, crear 45 places de funcionaris pels treballadors actuals, per tal d’equilibrar el percentatge de treballadors funcionaris. L’Ajuntament té el 80% de treballadors no funcionaris, una situació anòmala als ajuntaments. Aquesta reforma de la plantilla, però, ha topat amb el rebuig de l’oposició, més per la forma que pel fons.

La proposta de modificació de la plantilla del govern calderí va quedar sobre la taula al ple ordinari del 26 juliol perquè l’oposició (CIU, PSC, PPC, ICV-EUiA) va considerar que “l’expedient i la resta del procediment va estar acompanyat de deficiències, irregularitats, poc rigor i manca de transparència”. Segons l’oposició, l’alcalde es va comprometre a convocar un ple “a finals d’agost o principis de setembre per aprovar aquest punt”, expliquen en un comunicat.
 
El 3 d’agost, però, es va convocar un ple extraordinari per aprovar la proposta, fet que els grups d’oposició consideraven innecessari per la manca d’urgència vinculada al punt en qüestió.
 
L’alcalde, Jordi Solé, en canvi, va respondre en un discurs el dia del ple que l’aprovació del punt era inajornable, “perquè la intenció de dur a terme els canvis ja està comunicada als afectats i als implicats, i no aprovar-los el més aviat possible deixa en una situació d’incertesa tant als treballadors com a l’empresa”.
 
Al ple del 3 d’agost, l’oposició acusà al govern de convocar el ple sense una “comissió informativa prèvia, ni cap convocatòria dels portaveus” i es reafirmà en què l’expedient seguia tenint mancances i irregularitats”.  Al respecte Solé va respondre que l’oposició ha “sobrepassat tots els límits acusant-nos, en públic i per escrit, d’irregularitats en aquest expedient, una acusació greu que ara estan obligats a demostrar”.
 
L’alcalde, a més, va recordar que l’equip de govern gaudeix de majoria absoluta, però que no pensa canviar “l’actitud d’estar disposats a informar-los i a dialogar tot el que faci falta”.

Àngels Garcia, regidora del grup municipal de CiU, ha assegurat a l'AraVallès que en aquest moment no es pot dur a terme la funcionarització dels treballadors, i que hi ha hagut poca claredat en l'elecció de quins treballadors s'inclouen en la reforma proposada pel govern local.

L'oposició ha exposat els dubtes sobre el procediment i ha presentat 12 instàncies a l'Ajuntament. Segons la regidora d'Unió, el consistori no ha respost a les seves peticions. Per aquest motiu assegura que impugnaran el ple extraordinari, i per tant, demanaran l'anul·lació del punt aprovat, la funcionarització dels 45 treballadors.

Edicions locals