Els Xics de Granollers preparen l’actuació de la Festa Major amb ‘l’Operació Enxanetu’

El diumenge 2 la colla actuarà a la Porxada amb els Castellers de Sabadell i d’Esplugues

Cultura

Granollers, Vilanova del Vallès

La cita més important de la temporada per la colla castellera de Granollers és cada cop més a prop. Els Xics intensifiquen aquesta setmana els assajos per tal de portar a l’actuació de Festa Major els millors castells. Avui, però, arriba l’Operació Enxanetu, per tal que tothom pugui fer l’aleta.

Aquest vespre la colla castellera organitza l’Operació Enxanetu, que tindrà lloc a les 20 hores pels nens i a les 24 hores pels adults a la plaça de Can Trullàs. Es tracta d’una activitat perquè tothom pugui sentir les sensacions de l’enxaneta al coronar el castell.
 
Aquest acte coincideix amb el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya que enfronta el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. Per aquest motiu, la colla muntarà una pantalla gegant a la plaça de Can Trullàs per poder seguir en directe el clàssic.
 
Els Xics de Granollers protagonitzaran demà el pilar caminat que travessa tota la plaça de la Porxada fins arribar al balcó de l’Ajuntament, tot seguint la tradició de la seva presència a la Festa des que van néixer l’any 1991. Diumenge oferiran la seva actuació a les 12.30 hores.
 
La colla, a més, va actuar el 26 d’agost a Vilanova, on van assolir el millor registre de castells fets en aquesta població amb un pilar de 4 caminat, 3 de 7, 4 de 7, torre de sis, 4 de 6 amb agulla i 2 pilars de 4.
 

Edicions locals