Endesa renova 1,8 km de cable al Turó de l’Home per millorar l'alimentació de les antenes civils i militars

L’actuació ha permès passar de 6 a 25 kV, fet que augmenta la capacitat de transport de la xarxa

Societat

Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Sant Celoni

La companyia elèctrica Endesa ha substiuït 1,8 km de cable de mitja tensió al Puig Sessolles, la part més alta del Turó de l’Home. La línia alimenta les antenes de comunicació civils i militars que hi ha a l’espai natural protegit. L’actuació ha quadruplicat la tensió, el que comporta un increment de la qualitat del servei als municipis de Sant Celoni, Gualba, Fogars de Montclús i Campins, explica l’empresa.

Endesa ha finalitzat els treballs de substitució del cable de mitja tensió del Puig Sessolles, amb l’objectiu de reforçar i millorar l’alimentació de les antenes de comunicació civils i militars que hi ha al Montseny.
 
La substitució d’1,8 km de cable ha permès quadruplicar la tensió, passant dels 6kV antics als 25 kV actuals. Segons la companyia això permet augmentar la capacitat de transport d’energia del cable, guanyant en seguretat i millorant la qualitat del servei.
 
El cable, que està soterrat i intubat, discorre pel Puig de Sessolles i és el que dóna alimentació a les antenes de comunicació civils i miltars que hi ha al parc natural. Els treballs s’han realitzat al terme de Fogars de Montclús, però beneficiaran també a Sant Celoni, Campins i Gualba.  
 
El cost de l’acuació ha estat de 40.000, aportats íntegrament per Endesa.

Edicions locals