Endesa termografia les línies de mitja tensió de 10 municipis vallesans

La tècnica consisteix en revisar la xarxa amb l’ajuda d’un helicòpter i una càmera de raigs infrarojos

Societat

Bigues i Riells, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, Montseny, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja

La companyia elèctrica Endesa ha revisat 290 km de línies de mitja tensió als vallesos i al Maresme fent termografies per detectar els punts calents del cable i, així, preveure el risc de sobreescalfament. L’actuació s’ha fet amb helicòpter i ha tingut un cost de 21.800 euros, aportats per l’empresa.

Endesa ha finalitzat els treballs de revisió del cablejat de 32 municipis repartits entre el Maresme, el Vallès Occidental i l’Oriental. L’actuació ha consistit en una inspecció preventiva, que segons l’empresa beneficiarà a 27.300 clients.
 
A la comarca, la inspecció s’ha fet a les línies que abasten els municipis de Bigues i Riells, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja i Santa Maria de Palautordera.
 
La tècnica emprada per als treballs de revisió ha estat la termografia, que consisteix a sobrevolar les línies elèctriques amb un helicòpter dotat d’una càmera de raigs infrarojos, que enregistra el cable i detecta si hi ha o no algun punt amb una temperatura superior a la del mateix cable, és a dir, amb risc de sobreescalfar-se. Això és impossible de veure a simple vista.
 
Els punts calents poden indicar un mal funcionament del cablejat per un deteriorament prematur a causa de l’acció d’efectes adversos, principalment meteorològics. En cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del punt calent queden registrades, automàticament s’activa el mecanisme per a arreglar-lo. A més a més, amb la inspecció termogràfica de la xarxa elèctrica també es redueix el risc d’incendi a les zones boscoses, indica Endesa.
 

Edicions locals