'Pel camí de Granollers, qui no camina perd els diners'

El lingüísta Víctor Pàmies ha creat el blog 'Mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans', que inclou dites com aquesta

Societat

Granollers

Pel camí de Granollers, qui no camina perd els diners, A Mollet ballen amb les calces a la mà o a Granollers, el sol hi neix són algunes de les dites situades geogràficament que ha localitzat i compilat el lingüísta i paremiòleg Víctor Pàmies en el blog Mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans.

Al Vallès són nombrosos els refranys geogràfics, com ara A la Roca, el sol hi toca; a Granollers, el sol hi neix; Vilanova, la flor nova; o A més a més, no hi ha terra com Granollers, i per millor, la de Mataró, i per no haver de fer res, la de Montornès.
 

Tots ells els ha aplegat Pàmies, veí de Vallromanes, en un projecte que vol posar al mapa les dites tòpiques o els refranys referits als municipis de tot Catalunya.
 
A Mollet també hi situa les frases A la muntanya de Mollet, val més dur capa que barret i Fer com la gent de Mollet, que duen la camisa més llarga que el fasset.
 
La dita per excel·lència de Martorelles i Sant Fost és Cabanyes (o Reixac), Martorelles i Sant Fost, tres parròquies dins d'un bosc.
 
A Cardedeu els dentistes engreixeu o a Sant Celoni venen oli, són algunes de les dites que completen el mapa de la comarca.
 
Els refranys es poden buscar al blog en l'índex alfabètic dels municipis o en l'índex per regions. A més, l'autor convida a participar-hi tot fent-hi noves aportacions i entrades.

Edicions locals